Bună seara.. doresc sa știu dacă mama copilului meu poate lua copilul sa meargă în vacanță fara să mă anunte și dacă trebuie acordul meu.... menționez..eu cu mama fetei de 4 ani și. Avem un acord de mediere făcut în februarie cu program de vizita etc....să stabilit domiciliul fetei la mama dar cu excepția anului în curs vor locui la mine că sunt plecat din țară...am dorit eu sa plătesc pentru fata grădinița și ce mai trebuie și să stea in casa mea... Dar din partea ei nu îmi respecta nici un drept măcar cel de corespondenta cu minorul.... problema care o am acum și care ma pus serios pe gânduri sa merg in instanta este ...că a plecat la mare cu fata și nu ma anunțat .am incercat sa dau de ele sa vb am sunato dar își închidea telefonul am incercat aproape o zi și am renunțat și convenisem cu o zi înainte că vb cu fata..am incercat a doua zi dimineața tot așa sună telefonul și după la închis..am incercat sa vb cu mama concubinei nu a vrut să-mi zică nimic ma înjurat și atât. am incercat la fratele ei nimic. Am zis ok ai sa incerc unde lucrează că știam că trebuie să intre la muncă .. și hoopa este in concediu îmi spune un coleg de al ei...sun la grădiniță pe care o plătesc la fel fata nu se prezintă la gradinita că a plecat cu mama ei ....le caut iar nimic.....am reușit până la urmă să vb ea foarte deranjată că am cautato la locul de munca...și ma luat de ce am sunat acolo. Eu cred ca tata care a plecat în străinătate de vreo trei ani pentru copil casa familie dar sa destrămat din cauza mamei .am cumpărat o casă pentru noi.. le-am întreținut până acum și le-am ajuta . Sa nu am dreptul sa stau cu copilul sa vb sămi petrec și eu vacante cu copilul meu.. ea are dreptul dar eu nu și dacă doresc sa stau o zi cu fata și in casa nu mă lăsa singur.trebuie să fie ea prezenta mereu..și înainte când era fata mica bebelușa mai ramanea cu mine că mama mai avea câte un control .mai se ducea la un coafor ..și aveam eu grijă acum nu are încredere în mine.......
Situaţia descrisă de dvs. e tristă. Absenţa dvs. din viaţa celor două şi-a pus amprenta asupra relaţiei dintre dvs. Da, mama are dreptul să plece în vacanţă cu fetiţa, dar nu e corect să nu vă răspundă la telefon, ca să puteţi socializa, măcar aşa, cu copilul dvs.
Sunteţi plecat de 3 ani, este o absenţă enormă din viaţa copilului dvs., probabil fetiţa nici nu vă prea cunoaşte, este greu să o luaţi acum din preajma mamei, ca să plece singură cu dvs.