avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recuperare bunuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recuperare bunuri

buna ziua. ma confrunt si eu cu o problema. în anul 2008 m-am casatorit si m-am mutat la sotul meu acasa( casa care era in proprietatea socrilor mei). tot atunci cu bani imprumutati la banca am facut rpin credit de nevoi personale investii in acel imobil: construirea unei bai, a unei bucatarii, geamuri termopane etc). mobilierul din casa, centrala termica toate au fost cumparate de mine cu ajutorul banilor dat de mama mea prin virament bancar( desi pe bunuri nu mai am in prezent facturi, se pot dovedi doar banii cu extras de cont), plus o mobila pe care am cumparat-o in anul 2014 impreuna cu sotul la care mai am facura. in ianuarie 2017, sotul meu a decedat, eu am ramas sa platesc creditele la banca, mi-am luat o alta locuinta si acum fosta mea soacra refuza sa imi dea mobilierul de acolo. nu intelege de vorba buna. am facut dezbaterea succesiunii singurul bun pe care l-am dezbatut a fost o masina, ar trebui sa fac un supliment de certificat de mostenitor si apoi as putea sa o chem pe soacra mea in judecata? as avea sanse sa castig?. multumesc
Cel mai recent răspuns: drmon , utilizator 11:05, 28 Iulie 2017
Nu aveti cum sa faceti un supliment de certificat de mostenitor, deoarece neavand actele pe bunurile mobile, puteti dovedi in fata notarului proprietatea asupra lor.
Va trebui sa va judecati cu fosta soacra pentru a putea recupera bunurile respective.
In fata instantei veti putea face dovada cu extrasele de cont precum si cu martori, ca bunurile respective va apartin intrucat au fost cumparate din banii proveniti de la mama dvs.
multumesc si daca as face actiune in instanta, as putea sa iau mobila si sa obtin ceva pentru constructiile pe care le-am facut? sau macar sa imi plateasca cheltuielile de judecata? trebuie sa arat ca eu in continuare achit imprumuturile luate cu sotul meu la banca? m-ar ajuta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces pentru un presupus imprumut MashaD MashaD Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns/parere despre urmatorul caz: Am un prieten care a divortat recent (au si un copil impreuna, copil care a ramas ... (vezi toată discuția)
Partaj valerica123 valerica123 Buna ziua! As dori sa va intreb ce drepturi am in cazul unui partaj in situatia urmatoare: Imobilul in care am locuit impreuna cu fostul sot ... (vezi toată discuția)
Partaj mirunica89 mirunica89 In 2013 s-a finalizat divortul, cererea de divort a fost inaintata in 2011. Cat dureaza un astfel de proces?cat de costisitor este procesul si cat ar costa un ... (vezi toată discuția)