avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... fond rulment
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

fond rulment

Suma individuala reprezentând fondul de rulment poate fi folosita pentru plata propriilor cote de intretinere, facându-se chitanță de transfer a banilor din fondul de rulment în contul întreținerii?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 07:04, 29 Iulie 2017
@ynocentta
In primul rand eu am vrut o lamurire de la utilizatoare in locul careia vad ca raspundeti dv., dar pe langa ce ma intereseaza pe mine. Nu se deduce din textul initial in ce conditii doreste aceasta compensare.

In al doilea rand sunteti putin confuza, de la primul raspuns, in acest topic, la al doilea raspuns e o cale lunga.
In fondul de rulment, adica in registru, nu se opereaza decat in doua cazuri: cand se depun bani si cand se scot bani, adica la vanzarea apartamentului. In rest,in mod curent, se folosesc banii din casa si banca pe care imaginatia noastra scrie cu cerneala simpatica fond de rulment.

Ca sa va arat ce ati facut cu raspunsul dv. o sa va imaginez comportamentul utilizatoarei la blocul dumneaei. O spun din experienta proprie, evident.
Considerand ca nu vrea sa plece din bloc, deci n-are de gand sa vanda apartamentul, dar are o situatie financiara jenanta, se duce la administrator cu steagul revendicarii intr-o mana si kalashnicovul in cealalta si-l pune pe ala sa-i scoata din fondul de rulment cota intretinerii curente si sa-i dea chitanta de achitare, desi doamna n-a scos un ban pentru plata.
Daca administratorul se potriveste la raspunsul dv. si la atacul ei la baioneta, ii scrie chitanta, iar in contabilitate, cand se duce la el acasa, ia registrul de fond de rulment, ii scade doamnei suma neachitata, dar pentru care a dat chitanta.
Nu mai spun ca trebuie sa emita si Dispozitie de plata in care o pune pe doamna sa semneze ca a primit banii din Fondul de rulment cu care plateste imaginar cota de intretinere, DP pe care o opereaza in Registrul fondului de rulment, asa cum am spus mai sus.
Numai asa poate sa echilibreze balanta Activ - Pasiv:
- bani lipsa in casa (Activ)
- bani mai putini in fondul de rulment (Pasiv).
Daca nu se potriveste la revendicarile doamnei, iese un scandal monstru pentru ca a citit ea pe internet ca se poate. Bietul administrator nu stie ca doamna a citit-o pe @ynocentta care are putine puncte de contact cu practica contabilitatii in partida simpla.

Interventie moderator

Nu intervin cu asemenea postari decat in cazul in care stiu sigur ca utilizatorii sunt indrumati confuz sau gresit. Rostul nostru aici este sa spunem adevarul, legalul, logicul, nu parelnicul. Sunt sute de topicuri unde putem sa ne bagam in seama si unde nu se cere acuratete profesionala. Acest topic nu face parte din aceasta categorie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Iulie 2017
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond de rulment arlind arlind Buna ziua, Am locuit 5 ani intr-un bloc. Mereu am platit la timp întreținerea. De asemenea am platit fondul de rulment in fiecare an si fondul de reparatii ... (vezi toată discuția)
Restituire fond rulment moshu_stef moshu_stef Buna ziua!Am si eu o intrebare si va rog mult cine stie sigur sa imi raspunda!In afara cazului in care se vinde o locuinta, si a hotararii Adunarii generale a ... (vezi toată discuția)
Plata intretinerii ionmuresan995 ionmuresan995 Buna ziua ,va rog frumos sa mi spuneti daca se poate plati intretinerea din fondul de rulment ,care sa adunat in decursul a mai multi ani .Va multumesc . (vezi toată discuția)