avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Infiltratii terasa blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Infiltratii terasa blocului

Buna seara, de 5 ani ma confrunt cu o problema ( infiltratia apei ).. Am tot fost amanat cu repararea terasei pe motivul ca vine reabilitarea. Anul trecut dupa multe rugaminti, in noiembrie a fost facuta o reparatie cu necalificati de catre presedinta blocului iar dupa 3 zile a inceput ploaia si afara si in casa.. Acum vreau eu sa fac terasa din banii mei dar vreau sa stiu daca si cum imi pot repara banii!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:40, 29 Iulie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Reparatiile la partile comune se fac de administratie pe cheltuiala TUTUROR COPROPRIETARILOR!
Daca va apucati sa faceti singur riscati sa nu va recuperati banii.
Formulati o plangere transmisa scris prin recomandata cu confirmare de primire (daca nu vor sa o primeasca si sa va dea numar de inregistrare) si somati-ii sa repare terasa intr-unh anumit termen.
Daca nu o rezolvati atunci va trebui sa va adresati instantei pentru a fi obligati prin sentinta.
Abia atunci puteti sa reparati dumneavoastra si sa solicitati banii dar trebuie sa faceti lucrarea STRICT OFICIAL!
acest răspuns util
Terasa imobilului de locuit in comun reprezinta parte comuna ,intretinerea si reparatia acesteia intra in responsabilitatea exclusiva a asociatiei de proprietari
Avand in vedere costurile substantiale necesare executarii unei hidroizolatii,de regula executarea acestei reparatii se hotaraste in cadrul adunarii generale a proprietarilor care poate identifica si sursa de finantare=fondul de reparatii sau alte surse
Nu este recomandata executarea de hidroizolatie partiala terasa pentru ca nu beneficiaza de garantie si uneori nu asigura efectul scontat,mai rau pot apare probleme la zonele de imbinare lucrare noua cu acea veche
daca gasiti intelegere la presedintele de asociatie se poate realiza hidroizolatia terasei prin sursa de finantare individuala care sa poata fi recuperata in timp prin repartizare tuturor proprietarilor
Este necesar sa se incheie documente justificative,pe de o parte a necesitatii si urgentei hidroizolatiei si pe de alta parte anagajament al asociatiei de proprietari ca ulterior finalizarii executiei reparatiei va restitui proprietarului c/v suma
Este necesar ca proprietarul sa realizeze contract de executie lucrare in numele asociatiei prin reprezentant X,la final sa se incheie proces verbal receptie lucrare si garantia acesteia
Ultima modificare: Vineri, 28 Iulie 2017
ynocentta, utilizator
In primul rand vreau sa va multumesc pentru raspunsuri si as mai avea cateva info de adaugat si totodata intrebari.
1.Presedinta ne-a zis ca cei de la primarie numai asteapta fondurile europene si au facut imprumut la banca pentru 300 de blocuri, blocul in care locuiesc  avand pozitia 70 dar in septembrie vor primi raspunsul daca se aproba imprumutul si ne roaga din nou sa mai asteptam.
 2. Am hotarat sa fac terasa pe banii mei cu o firma recomandata insa administratora mi-a zis ca trebuie prin licitatie cu 3 oferte diferite si nu stiu daca asa se procedeaza.
3.Dat fiind ca sunt probleme si la scara 2 nu ma poate favoriza pe mine si  intrebarea mea este :
Daca hotarasc sa fac terasa acum dar sa mi de-a in scris daca in septembrie nu vor veni cei de la reabilitare sa ma scada de la intretinere in baza facturii primite de firma care s-a ocupat este posibil ? Tinand cont si de pct 2 daca asa se procedeaza prin licitatie si oferte.
Ar fi un impediment pt mine in recuperarea cheltuielilor in cazul in care nu vor veni cei de la reabilitare anul acesta, sa facem cu o firma si pt scara 2 probabil se va face cu alta firma ? Sau se decide sa faca pt scarile cu probleme cu aceiasi firma si cine e dispus sa-si faca inainte terasa e liber sa faca dar sa si riste fara a-si recupera cheltuielile ?
Sper ca m-ati inteles ce am vrut sa spun si va multumesc inca odata pt informatiile oferite.
acest răspuns util
1-Stimate utilizator,sunt situatii diferite executia de reparatii parti comune condominii prin fonduri ce apartin proprietarilor si executia de reparatii prin fonduri externe
Avantajaul executiei reparatiei cu fonduri ce apartin proprietarilor este acela ca reparatia se poate executa rapid si se materializeaza interesul acestora
Executia de reparatii parti comune prin fonduri europene poate fi o varianta,dar are mai multe dezavantaje printre care cel mai mult conteaza timpul foarte mare de asteptare
In cazul reparatiilor la imobile de locuit in comun executate prin fonduri externe mai este si dezavantajul ca proprietarii sunt obligati sa accepte conditiile finantatorului
In multe reparatii de parti comune imobile de locuit in comun,au existat nemultumiri ale proprietarilor vis-a-vis de calitatea executiei
2-Procedura prevazuta de dispozitia in vigoare prevede concret HG nr 1588/2007
art 22 (9) Pentru lucrările privind proprietatea comună, administratorul, ţinând seama de preţ, durată de execuţie şi calitate, supune spre analiză, selecţie de oferte şi aprobare comitetului executiv al asociaţiei de proprietari ofertele operatorilor economici care satisfac cerinţele, în vederea executării lucrărilor, conform legislaţiei în vigoare, potrivit art. 37 din Legea nr. 230/2007. In caz contrar, cheltuielile nu vor fi acceptate la plată.

3-Interesul dv primordial este repararea terasei in conditii tehnice optime si in timp rezonabil
Este de preferat sa nu asteptati himere sau aparitia timpului si conditiilor meteo nefavorabile care genereaza prelungirea termenului de executie si eventual poate avea urmari neplacute pentru contribuabili
Mai trebuie sa cunoasteti ca administratorul de imobil poate sa va dea in scris ce doreste dansul,dar... acesta nu are competenta sa dispuna de la sine putere cand si cu ce fonduri se executa o reparatie la parte comuna condominiu
Administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari cu limita de competenta de executie hotarari ale adunarii generale,decizii ale comitetului executiv si ale presedintelui de asociatie
Dv sunteti acela care conditionat de urgenta ,executarii reparatiei puteti hotari sursa de finantare prin sursa proprie pe care o puteti recupera prin incheiere de formalitati oficiale inclusiv cu asociatia de proprietari sau hotarati sa asteptati sa va vina randul la executie reparatie prin fonduri externe
4- Este la latitudinea reprezentantului legal al asociatiei de proprietari sa hotarasca urgenta executiei reparatiilor parti comune imobil
Nu omiteti ca astfel de executie implica fonduri apreciabile care pot sau nu sa fie la indemana asociatiilor de proprietari constituite in fonduri de reparatii ,de chirii ,sau alte surse
5-In cazul in care executia de reparatii la parti comune se realizeaza prin investitie privata a unui proprietar este in interesul acestuia sa incheie documente care sa ii asigure recuperarea banilor utilizati pentru reparatia partii comune care intra in obligatia de plata a tuturor proprietarilor
Trebuie recunoscut ca recuperarea sumei este conditionata de respectul si buna credinta a presedintelui de asociatie care in calitate de reprezentant legal al asociatiei are competenta sa incheie formalitatile legale respectiv angajamentul de plata, dar la fel recuperarea sumei este conditionata si de respectul si de buna credinta a celorlalti proprietari-stiut fiind faptul ca la bloc mai exista si proprietari care inregistreza intarzieri la plata cotelor lunare de intretinere
Mult succes !
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Iulie 2017
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum ar trebui sa se imparta costurile reparatiei terasei? amotida amotida In incercarea de a ajuta pe o matusa ce locuieste la ultimul etaj, cu hidroizolatia terasei blocului ce necesita reparatie, lovindu-ma practic de aceleasi si ... (vezi toată discuția)
Hidroizolatie la casa scarii danutz1978 danutz1978 Buna ziua , Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc care are de mult timp probleme cu hidroizolatia la casa scarii. . Din luna septembrie , cand au inceput ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica individuala roxy_gri roxy_gri Buna seara! Am citit articolul 3 lg230/2007 insa din pacate nu am inteles, daca la un bloc de 4 etaje, eu locuind la etajul 4 din 4, deci ultimul, si pe ... (vezi toată discuția)