avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Pastrarea facturilor la utilitati, persoane fizice
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Pastrarea facturilor la utilitati, persoane fizice

Sunt un cetatean de rand si am o multime de facturi si chitante de la utilitati si m-am gandit ca ar fi bine sa fac putina ordine printre ele.
Asi dori sa stiu cat timp trebuie pastrate chitantele de la taxe si impozite, intrtinere, gaz curent, telefonie, tv. etc. Mesajele primite pe e-mail de la eon, telefonie, tv, etc, in care este specificat ca: "Am primit confirmarea platii pentru suma de xxxxxxx", este echivalentul chitantei?
Va multumesc anticipat pentru lamuriri.
Ultima modificare: Luni, 31 Iulie 2017
bozzont, utilizator
Cel mai recent răspuns: bozzont , utilizator 11:53, 31 Iulie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sumele pretins neachitate ar putea sa va fie solicitate:

- de stat (taxe, impozite) - 5 ani de la scadenta platii (deci, ar fi bine sa le pastrati pe aceasta perioada ca eventual sa dovediti ca ati achitat, ptr ca se stie ca sistemul lor de arhivare are lacune)
- de restul lumii (inclusive furnizori utilitati) - 3 ani

- dupa aceste perioade, fie ca ati platit, fie ca nu ati platit, intervine prescriptia si nu mai puteti fi obligat sa platiti (puteti achita benevol, insa), deci chitantele nu-si mai gasesc rostul de vreme ce puteti invoca depasirea termenului in care puteti fi obligat sa platiti

SMS-ul nu e chitanta, deci le puteti sterge linistit.
Multumesc mult pentru raspuns si promptitudine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenzi circulatie aditza123 aditza123 Buna ziua. Am primit de la taxe si impozite o somatie prin care mi se comunica [aveti amenzi neachitate 2buc. 2009/2buc 2010. la cele din 2010 am gasit ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru achitata online costel5 costel5 Am primit informare de la tribunal ca in termen de 10 zile trebuie sa achit taxa de timbru. Am platit aceasta taxa online, pe site ul taxe si impozite, am ... (vezi toată discuția)
Restanta plata taxa radio melisabrainstorm melisabrainstorm Soc. cu 4 salariati, peste 100.000 euro cifra de afaceri incepand cu anul 2008. In anul 2008 firma a incheiat contract nou cu EON Energie pentru furnizarea de ... (vezi toată discuția)