avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intrebare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intrebare

Buna ziua,am.o întrebare situl are o hotărâre civila pentru casa in urmq procesului cu sora sa care a iesit din diviziune,a fost azi sa isi facă buletinul fiind expirat de 2zile si l-au refuzat ca pe hotărâre nu scrie ca este hotarare definitiva si irevocabila cică trebuia o ştampila ceva.ce trebuie sa facem?multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Sotul, daca a trecut termenul de atacare in instanta, sa plateasca o taxa judiciara de timbru de 5 lei, sa completeze o cerere si sa mearga la judecatoria care a pronuntat sentinta sa o legalizeze.
Hotărârea este de acum un an presupun ca a trecut termenul.de atacare
Ultima modificare: Luni, 31 Iulie 2017
mary_123454, utilizator
In ce consta legalizarea?
Mergeti la instanta care a pronuntat hotararea respectiva unde depuneti cerere scrisa prin care solicitati legalizarea,copii de pe sentinta,taxa de 5 ron pt fiecare exemplar,legalizarea consta in aplicarea unei stampile plus mentiunea definitiva prin neapelare.Singura problema este ca in perioada vacantei judecatoresti este posibil sa fie mai aglomerat.
Multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalizare hotarare divort Marina2013 Marina2013 Am nevoie de copie legalizata dupa Sentinta de divort. Aceasta nu are stampila cu specificatia\\"definitiva si irevocabila\\". As vrea sa stiu ce taxe trebuie ... (vezi toată discuția)
Rectific. am o sentinta civila de la judecatorie. pentru divort. ... silvia159 silvia159 Rectific. Am o sentinta civila de la judecatorie. Pentru Divort. Trebuie s-o legalizez? Ce trebuie să mai fac după ce am obtinut-o? Multumesc (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva prin nerecurare Adrian T Adrian T Buna ziua! Prin sentinta civila din 2004 - pe rol fiind judecarea actiunii civile de partaj bunuri comune formulate de mine in contradictoriu cu fostul sot si ... (vezi toată discuția)