avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Rectific. Am o sentinta civila de la judecatorie. ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Rectific. Am o sentinta civila de la judecatorie. Pentru Divort. ...

Rectific. Am o sentinta civila de la judecatorie. Pentru Divort. Trebuie s-o legalizez? Ce trebuie să mai fac după ce am obtinut-o?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 22:57, 3 Februarie 2021
Daca sentința este definitivă nu s-a făcut apel sau apelul.a fost soluționat,mergeți la judecatoria respectiva cu o cerere de legalizare,copie de pe sentința și taxă judiciară de 5 lei per exemplar plătită la taxe și impozite de la domiciliul dvs.In prealabil sunați pt informații la judecatoria in acesta perioada programul cu publicul e redus ,sunt instanțe unde cererile se depun la instanta cu sau fara programare și se transmit apoi prin posta petentului.
Dupa pronuntarea divortului vi se da un termen de atac de regula de 30 de zile. Dupa indeplinirea acestui termen va prezentati la judecatorie unde vi se aplica pe sentinta stampila de definitiv si irevocabil. Doar atunci veti fi in regula. Daca dupa divort ati revenit la numele de fata aveti 15 zile de la data ramanerii definitive a sentintei sa va schimbati buletinul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalizare sentinta divort csllngy csllngy Buna ziua. Divortul meu s-a pronuntat pe 8 decembrie 2010. Au trecut si cele 30 zile pt recurs. Acum vreau sa legalizez sentinta ( stampila definitiva si ... (vezi toată discuția)
Definitivare sentinta de divort kzsi77 kzsi77 Buna ziua, Am primit sentinta de divort plina cu greseli. Am solicitat corectarera acesteia, am si primit comunicarea privind admiterea cererii de indreptare ... (vezi toată discuția)
Sentinta divort Aleahim21 Aleahim21 Am o problema...sper sa se rezolve... am aflat azi ca pe sentinta de divort pe care o am (sect 1) mai e nevoie de o stampila care sa mentioneze \"definitiva si ... (vezi toată discuția)