avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu prenatal

Buna ziua! Incepand de 23 octombrie pot sa intru in concediu prenatal, dar eu daca ma simt bine intentionez sa mai lucrez inca 3-4 saptamani. Mai am 7 zile de concediu de odihna si intrebarea mea ar fi daca pot sa scot concediul de odihna dupa data de 23 octombrie sau numai inainte de data propusa de concediul prenatal. Medicul meu de familie mi a zis sa am grija sa scot inainte de 23 octombrie, altfel pierd... eu imi doream sa scot dupa 23 octombrie, fix inainte cum sa intru in concediu prenatal.
2. zilele de CO pe anul asta se calculeaza cu sau fara periada prenatala?
Imi puteti preciza articolele respective din lege, va rog?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:57, 26 Septembrie 2017
Buna ziua! as mai avea o intrebare... in cazul in care nu mai iau zilele de CO (ma duc direct la prenatal, pentru ca teoretic astfel am un salariu mai mare) atunci zilele de concediu ramase inauntru se va plati vreodata? sau le pierd in totalitate? am auzit ceva ca poate la sfarsitul concediului de maternitate , dupa cele 126 zile la suspendarea contractului de munca (sunt functionar public) poate se va plati zilele de CO ramase... si acest lucru trebuie ceruta, trebuie predat ceva hartie, cerere sau se va face automat? puteti cita articolul de lege in caz in care se plateste?
multumesc pentru raspuns...
Zilele de CO neefectuate se compensează in bani la încetarea raportului de serviciu.

Dvs aveti posibilitatea de a depune o cerere de reprogramare a CO fie dupa încetarea concediului de maternitate, fie dupa încetarea CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate 2014 magdama magdama Buna dimineata, Am si eu o mare nelamurire privind concediul de maternitate, iar cei de la resurse umane nu mi-au putut da un raspuns clar. Eu trebuie sa nasc ... (vezi toată discuția)
Concediu sarcina si lauzie oanabitta oanabitta Buna ziua am citit undeva astfel concediu de sarcina este de 63 zile calendaristice si 63 de zile cel de lauzie . Ce ma intereseaza pe mine daca pot acumula ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal ioana_tm ioana_tm Buna ziua. Sunt insarcinata si trebuie sa nasc in 23-25 ianuarie 2012. De cand as putea sa intru in concediu prenatal? Eu as dori sa imi iau din 19 noiembrie ... (vezi toată discuția)