avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj in somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj in somaj

Am o ruda care a lucrat un an si 8 luni fara intrerupere, dupa care a fost dat in somaj...Acum intrebarea este daca termina somajul si lucreaza o luna durata determinata- mai are dreptul la somaj, avna din vedere ca are stagiu de 12 luni in ultimele 12 luni?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:42, 31 Iulie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu mai are dreptul la somaj decat dupa cel putin 12 luni de stagiu de cotizare.

Legea 76/2002
art. 37^1
(1) La stabilirea stagiului minim de cotizare de 12 luni în ultimele 24 de luni premergătoare datei înregistrării cererii, prevăzut la art. 34 alin. (1) lit. a), nu se iau în considerare perioadele care reprezintă stagiu de cotizare utilizate pentru stabilirea și acordarea anterioară a unui drept la indemnizație de șomaj.
......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj luxa.roman luxa.roman Buna seara; Am si eu o intrebare: daca dupa ce am iesit din somaj la o saptamana m-am angajat si dupa aproximativ 5 luni si jumatate mi se desface contractul ... (vezi toată discuția)
Ajutor de somaj IulianL IulianL Buna ziua Daca anul trecut am 9 luni de cotizare si anul acesta mai cotizez inca 3 luni, ma incadrez sa am 12 luni din ultimele 24 cotizate. DAR intre cele 9 ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de somaj? tr3s tr3s Am fost disponibilizat in aprilie 2010 de la o firma care a intrat in insolventa la acea data, am plecat de la ei cu somaj, pe perioada de 9 luni, in toata ... (vezi toată discuția)