avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie

buna ziua.urmeaza sa nasc in septembrie 2017 si tocmai am aflat ca se va inchide firma unde am lucrat (tot in aceeasi luna).cum pot sa fac sa beneficiez de indemnizatie pt ca acolo am lucrat in ult 12 luni?de unde imi scot venitul pe ultimele 12 luni si decizia de suspendare a cm? #-o pot face aceste acte dinainte?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:35, 1 August 2017
Adeverinta o luati de la angajator sau de la lichidatorul societatii in situatia in care angajatorul intra in faliment.

Daca societatea intra in faliment , atunci raportul dvs de munca va inceta si , prin urmare, nu mai aveti nevoie de decizie de suspendare ci de decizie de incetare a c.i.m. (situatie valabila daca societatea intra in falimet inainte de a intra dvs in CCC).

Daca societatea intra in faliment dupa ce intrati in CCC, atunci aveti nevoie de decizia de suspendare care se va emite de catre angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pentru cresterea copilului dupa somaj dana rod dana rod Buna ziua. Am tot citit ce implica concediul de crestere copil si am totusi mai multe neclaritati. Poate ma ajutati, va rog. De la 01.02.2012 sunt in ... (vezi toată discuția)
Firma in insolventa -salariati Anacrsitina Anacrsitina Buna ziua,va rog sa ma sfatuiti cum trebuie sa procedez cu cei doi salariati pe care ii are firma (la care sunt insp.R.U ) din care unul are contract suspendat ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca cu firma dointza dointza Buna ziua ! Sunt in litigiu de munca cu firma unde am lucrat pentru ca mi-a inchis cartea de munca cu o decizie falsa si am aflat dupa doua luni intamplator ... (vezi toată discuția)