avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general FACTURA RETURNATA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

FACTURA RETURNATA

Buna ziua! Am emis o factura in 31.07.2009 care a fost trimisa prin posta......primita de client la momentrul acela...dar...pe 24.09.2009 o primesc inapoi tot prin posta(fara nicio explicatie)...ce pot sa fac?stornez factura din iulie? (am colectat tva la momentul acela....)si emit alta factura ?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 11:01, 30 Septembrie 2009
da, corect. Storno si refacturare.Important e sa o trimiteti prin posta cu confirmare de primire.S-ar putea sa nu vrea sa plateasca si in acest caz trebuie sa aveti dovada trimiterii facturii.
succes
Ultima modificare: Marți, 29 Septembrie 2009
Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil , Avocat
MULTUMESC! Si prima data a fost trimisa cu confirmare de primire..de aceea nu mi-am facut probleme...dar...dupa cum se vede...cred ca vor sa amane termenul de plata....alta explicatie nu vad...sau au uitat sa o inregistreze ..........cine mai stie.....
Ati pus mana pe telefon sa-i sunati? Sa-i intrebati de ce au returnat factura?
Faceti asta inainte de a va apuca sa stornati si refacturati! Poate este o nemultumire legata de contravaloarea prestatiilor!B-)
ANALIROMAN a scris:

MULTUMESC! Si prima data a fost trimisa cu confirmare de primire..de aceea nu mi-am facut probleme...dar...dupa cum se vede...cred ca vor sa amane termenul de plata....alta explicatie nu vad...sau au uitat sa o inregistreze ..........cine mai stie.....


care este motivul pentru care s-a returnat factura?.....despre ce fel de factura este vorba?..prestari servicii , marfa?....din moment ce a fost trimisa cu confirmare de primire si au luat cunostinta cu privire la ea , ar f i trebuit sa va dea cateva informatii sau lamuriri pentru motivul returnarii.... nu ne jucam de-a documentele:le emitem si le stornam!...verificati mai intai ce s-a intamplat!.....e usor sa stornati , dar atentie la decontul de TVA .
:luck:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Temei legal pentru plata facturi storno melyse01 melyse01 Buna ziua. Am facut niste plati in baza unor facturi storno. Ma puteti ajuta cu o prevedere legala in acest sens? Multumesc. (vezi toată discuția)
Decontul de tva ContSters103316 ContSters103316 in trim IV al anului 2009 am prins la livrari o factura pentru care nu imi venise exemplarul semnat de beneficiar. acum am aflat ca nu-mi mai trimite fact ... (vezi toată discuția)
Urgent- retur marfa louisa louisa Va solicit ajutorul intr-o problema delicata. Intr-un proces privind un debit existent debitorul afirma in instanta ca marfa ce i-a fost livrata a fost ... (vezi toată discuția)