avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general FACTURA RETURNATA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

FACTURA RETURNATA

Buna ziua! Am emis o factura in 31.07.2009 care a fost trimisa prin posta......primita de client la momentrul acela...dar...pe 24.09.2009 o primesc inapoi tot prin posta(fara nicio explicatie)...ce pot sa fac?stornez factura din iulie? (am colectat tva la momentul acela....)si emit alta factura ?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 11:01, 30 Septembrie 2009
da, corect. Storno si refacturare.Important e sa o trimiteti prin posta cu confirmare de primire.S-ar putea sa nu vrea sa plateasca si in acest caz trebuie sa aveti dovada trimiterii facturii.
succes
Ultima modificare: Marți, 29 Septembrie 2009
Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil , Avocat
MULTUMESC! Si prima data a fost trimisa cu confirmare de primire..de aceea nu mi-am facut probleme...dar...dupa cum se vede...cred ca vor sa amane termenul de plata....alta explicatie nu vad...sau au uitat sa o inregistreze ..........cine mai stie.....
Ati pus mana pe telefon sa-i sunati? Sa-i intrebati de ce au returnat factura?
Faceti asta inainte de a va apuca sa stornati si refacturati! Poate este o nemultumire legata de contravaloarea prestatiilor!B-)
ANALIROMAN a scris:

MULTUMESC! Si prima data a fost trimisa cu confirmare de primire..de aceea nu mi-am facut probleme...dar...dupa cum se vede...cred ca vor sa amane termenul de plata....alta explicatie nu vad...sau au uitat sa o inregistreze ..........cine mai stie.....

care este motivul pentru care s-a returnat factura?.....despre ce fel de factura este vorba?..prestari servicii , marfa?....din moment ce a fost trimisa cu confirmare de primire si au luat cunostinta cu privire la ea , ar f i trebuit sa va dea cateva informatii sau lamuriri pentru motivul returnarii.... nu ne jucam de-a documentele:le emitem si le stornam!...verificati mai intai ce s-a intamplat!.....e usor sa stornati , dar atentie la decontul de TVA .
:luck:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Temei legal pentru plata facturi storno melyse01 melyse01 Buna ziua. Am facut niste plati in baza unor facturi storno. Ma puteti ajuta cu o prevedere legala in acest sens? Multumesc. (vezi toată discuția)
Decontul de tva ContSters103316 ContSters103316 in trim IV al anului 2009 am prins la livrari o factura pentru care nu imi venise exemplarul semnat de beneficiar. acum am aflat ca nu-mi mai trimite fact ... (vezi toată discuția)
Urgent- retur marfa louisa louisa Va solicit ajutorul intr-o problema delicata. Intr-un proces privind un debit existent debitorul afirma in instanta ca marfa ce i-a fost livrata a fost ... (vezi toată discuția)