avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariul minim al absolventilor de studii superioare ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariul minim al absolventilor de studii superioare 2009

BUNA ZIUA!as vrea sa stiu care este salariul minim de care poate beneficia un tanar absolvent(promotie2009) in cazul in care se angajeaza direct pe post, acesta find luat si in evidenta AJOFM..si , totodata conditiile angajatorului pentru a beneficia de subventia acordata de stat in urma angajarii absolventului.Am citit legea nr.76/2002 art.80, 81, 82, dar vreau sa stiu daca aceasta lege este valabila pentru toti angajatorii, si oarecum sunt obligati sa o respecte(inclusiv obligativitatea angajatorului de a-l avea pe angajat 3 ani fara sa-l de-a din nou in somaj in aceasta perisoada).VA MULTUMESC, astept raspunsuri de la cei care sunt in masura sa-mi raspunda.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:26, 29 Septembrie 2009
1. Angajatorul nu este obligat sa incheie conventii cu AJOFM in cazul in care angajeaza absolventi. Cei mai multi nu vor din cauza obligatiei de a mentine CIM timp de 3 ani.
2. Daca postul este prevazut cu conditia de studii superioare va primi minim 1200 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare salariu ??? jax jax Am absolvit facultatea (4 ani,zi,studii superioare) in iulie 2008 si din octombrie 2008 m-am angajat,beneficiind de subventie (2 x salariu minim = 2 x 540lei = ... (vezi toată discuția)
Avantaj angajator maryah maryah Buna ziua! As dori sa stiu care este marimea subventiei acordata de stat celui care angajeaza un absolvent sau in ce consta aceasta subventie. Si daca exista ... (vezi toată discuția)
Obligatiile angajatorului conform legii nr. 76/2002 maleta maleta buna seara, ca angajator am incheiat cu ajofm o conventie prin care am angajat un absolvent de studii superioare conform legii 76/2002, art.80 in data de 1 ... (vezi toată discuția)