romascanu a scris:
N-aveti dreptate niciunul (sper sa nu va fi pierit simtul umorului in dimineata asta, fiindca atunci e nasol pt. mine).
Nu stiu ce contract o fi facut dl. @lucianD la notar si, mai ales, nu inteleg ce-o fi cautat pe acolo. Dar vorbeste despre retragere Iar dvs. domnilor experti vorbiti despre cesiune.
Ei bine, trebuie facuta o distinctie intre retragere si cesiune, chiar daca ambele sunt modalitati de incetarea calitatii de asociat.
.
Stimata Dna. Av. Romascanu, eu unul va multumesc pentru interventia Dvs. care naste in sfarsit o discutie interesanta.
In cazul in speta, dl. @lucianD, face vorbire de un SRL cu activitate care are in patrimoniu unele bunuri (site, masina) si deasemenea face vorbire de o
despagubire pentru retragerea co-asociatului sau.
Daca ar fi fost vorba de
diminuarea capitalului social asa cum descrieti Dvs.
retragerea din societate, cel ce se retrage ar fi trebuit sa primeasca
pur si simplu fix 50% din valoarea CS.
Atunci am fi intrat in scenariul descris de Dvs.
Dupa opinia mea, daca celui retras i s-a
stabilit (calculat ?) o
despagubire, inseamna ca s-a
evaluat cumva valoarea partii sale din firma, co-asociatul i-a platit c/v acestei parti si a ramas singurul proprietar.
De aici eu unul
am dedus (deci am presupus, cu riscul de a fi gresit) ca este vorba de o cesiune de parti sociale.
In fond, dl. @lucianD ar trebui sa cunoasca situatia reala si daca are interes, sa ne-o comunice si noua.
Cu stima,