Cum sa cumpare mama mea o garsoniera pe numele meu?
Suntem doua surori, eu am 20 de ani si cealalta sora a mea este in conflict cu toata lumea, inclusiv cu mama mea.
Mama mea are 53 de ani si a fost diagnosticata cu cancer. Ea ar dori sa imi cumpere o garsoniera pe numele meu, spunandu-mi ca este bine stiut faptul ca altfel la mostenire, tot ceea ce ramane va fi impartit exact 50% - 50% intre mine si sora mea - aste adevarat?
Mama mea ar vrea sa imi cumpere o garsoniera, dar nu stie ce optiuni ar fi ca proceduri simple ea sa plateasca pentru garsoniera si sa fie inscrisa direct pe numele meu?
Mama va da banii cash, in mana.
Dvs cumparati garsoniera si depuneti banii in numerar, in contul vanzatorului.
Impozit nu se mai plateste decat peste 450.000 lei.
Ca sa ii retraga din banca, costa 0.50% sau 0.60% comision de retragere.
daca mi-i da cash in mana si ii depun in contul meu, nu cumva mi se trec automat ca venituri din sursa necunoscuta si atunci trebuie sa platesc impozit pentru acesti bani?
Nu o să vă impoziteze nimeni pe chestia asta.
Dacă vă faceți griji în privința sursei, puteti încheia cu mama dvs un contract de donație pentru suma respectiva, după care faceți transferul din contul mamei in contul dvs.
Acum și dvs. doriti cam multe: și garsoniera, și cu banii de la mama, și fără comisioane. Undeva trebuie facuta o concesie.