De doi ani si jumatate locuiesc intr-un apartament dintr-un bloc nou construit. Toate bune si frumoase, doar ca eu de doi ani si jumatate platesc apa fara sa am dovada unui consum pe apartament. Contractul de furnizare este inca pe numele dezvoltatorului (un smecheras pus pe combinatii) desi avem asociatie. El spune ca Apanova nu se misca in rezolvarea acestei situatii si luna de luna el doar incercuieste intr-un tabel ca am platit sau nu apa. Din aceasta luna refuz sa mai platesc in acest mod, am inteles, lucrurile merg greu la noi dar vreau sa stiu ce e de facut, in conditiile in care i-am spus ca o voi plati doar atunci cand consumul meu si costul se va regasi in totalul intretinerii si pe chitanta. Mi-a spus ca cei de la Apanova imi vor opri apa daca nu o platesc iar eu i-am tot spus ca vreau sa o platesc dar nu mai pot da bani unui necunoscut care ma incercuieste ca in 89' pe caiet.
Il banuiesc ca isi trage ceva bani din toata treaba asta ( sunt zeci de apartamente) dar nu imi dau seama cum. Ce ma sfatuiti?
redeschid aceasta discutie, caci iaca am ajuns in 2020 si problema dezvoltator/preluare contract de la Apa Nova de catre nou infiintata asociatie de proprietari este in continuare cat se poate de actuala.
Cu alte cuvinte dezvoltatorul are tot interesul sa nu isi dea acordul cu rezilierea contractului cu Apa Nova, deoarece castiga bani buni facturand din burta si solicitand bani de la proprietari, fara ca de fapt sa mai existe vreun temei legal pt asta (legea 196 aminteste ceva de obligatia dezvoltatorului de a preda toate contractele/documentele asociatiei).
In aceste conditii as dori sa intreb cum poate fi fortata Apa Nova sa rezilieze contractul cu dezvoltatorul in conditiile in care acesta din urma nu doreste sa isi dea acordul? Judecata cu dezvoltatorul e o optiune, dar necesita timp si bani. Legea 196 ajuta la ceva? Care e institutia statului care poate forta Apa nova sau eventual dezvoltatorul, sa cedeze contractul cu asociatiei de proprietari ?