avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... contestatie amenda garda de mediu
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

contestatie amenda garda de mediu

buna seara. astazi am fost pus in fata unei situatii care m-a luat pe nepregatite...conduceam un papuc 1996, am fost oprit de doua doamne de la garda de mediu care...au verificat nivelul noxelor acestui autovehicul. m-au amendat cu 500 de lei ptr depasirea acestui nivel.este normal? masina are itp-ul la zi si este intretinuta.credeti k am vreo sansa daca voi face o contestatie? ce ma puteti sfatui?sunt bulversat..e o suma ft mare ptr mine si nu inteleg dc sa platesc acesti bani din moment ce masina are toate actele in regula.va multumesc ft mult
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 21:06, 29 Septembrie 2009
Formulati contestatie impotriba procesului verbal pe linga argumetul verificarii ITP urmeza sa solicitati si daca apartele de control erau omologate metrologic, dac erau in desfasurarea unei activitati organizate, daca au respectat procedura constatarii contraventiilor, etc. Succes.
Verificati si daca procesul verbal nu este incheiat cu incalcarea dispozitiilor legale, ceea ce ar duce la anularea acestuia....adica vedeti daca contine elementele mentionate in art 16 si 17 din OG 2/2001.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radar pe masina fara insemnele politiei mtur mtur Aparatul radar este montat pe o masina fara insemnele politiei si aceasta masina ma urmareste din spate cativa km dupa care ma depaseste si ocupantul locului ... (vezi toată discuția)
Control rar payty payty Buna ziua, As dori sa stiu care sunt drepturile pe care le am in cazul in care sunt oprit de un control facut de laboratorul mobil RAR. Sunt posesorul ... (vezi toată discuția)
Aparatele etilotest butgeorge butgeorge Buna, unui prieteni ia fost dat sa sufle in etilotest, dupa care i-a fost suspendat carnetul pe termen de 90 de zile, daca etilotestul nu avea verificarea ... (vezi toată discuția)