avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pierderea drepturilor parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pierderea drepturilor parintesti

Buna ziua. Nu stiu sigur daca s-a mai pus problema in modul in care o voi pune eu, dar necazul este urmatorul: familia este formata din mama, tata si 2 copii. S-a descoperit ca tatal copiilor are o aventura extraconjugala ce a fulminat cu aparitia unui copil. El pleaca f devreme de acasa si ajunge f tarziu iar cu ai sai copii interactioneaza extrem de putin. Pe cel mai mare l-a amenintat cu bataia si chiar l-a si lovit de cateva ori atunci cand il intreba de ce e asa mult plecat si pe unde isi petrece timpul. La sotie tipa des si de multe ori a facut mare scandal si a amenintat cu plecatul definitiv. Intrebarea mea este: daca el paraseste domiciliul definitiv (cu dorinta de a reveni nu pt a locui ci pt a mai vizita copiii), isi poate pierde drepturile parintesti? Avand in vedere si adulterul, poate fi cumva atacat in instanta? Conform art 508 din NCC cu atinge grav interesul superior al copilului prin exemplul extrem de imoral?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contează mult cine întreabă. Copilul nu se scuteste de relatiile care ii fac bine. Recomand mamei sa discute personal cu un avocat. Lucrurile arătate mai sus, desi sunt corecte, sunt si exceptionale. Incapatanarea copilului sau agresiunea lui ii costa pe parintii care il educa in mod curent. Dar asta nu are legătură cu divorțul.
Ultima modificare: Luni, 7 August 2017
Liliana Gradinaru, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Revin, fiindcă mi s-a şters postarea, ca fiind off topic şi pentru lămurirea suplimentară a userului, referitor la
Incapatanarea copilului sau agresiunea lui ii costa pe parintii care il educa in mod curent.

-Refuzul copilului de 12 ani de a relaţiona cu tatăl său , în mod curent, se va cataloga ca "alienare parentală" a copilului, iar alienatoarea este mama, fiindcă ea şi-a transmis frustrările copilului, frustrări legate de comportamentul tatălui.
-agresiunea tatălui asupra copilului , mai ales nedovedită cu martori sau cu certificate medicate de la medicina legală şi plângeri la Poliţie NU sunt considerate motive de a-l respinge pe tata.
-Dacă copilul se încăpăţânează să persiste în voinţa sa, mama va avea de suferit şi , alături de ea, copiii
-Se poate ajunge până la mutarea copilului la tata, în noua sa familie, fiindcă se consideră că mama, cu care locuieşte copilul, îl învaţă pe copil să îşi urască tatăl.
Deci în asta constă "costul" pe care mama îl are de suferit fiindcă tata a părăsit familia :(
Ultima modificare: Luni, 7 August 2017
Martonze, utilizator
Dl Martonze si dna avocat Liliana Gradinaru, va multumesc mult pentru lamuririle sumplimentare. Evident ca se va vorbi si cu un avocat, dar va multumesc foarte mult pentru lamuririle preliminare caci acum stiu si alte informatii si poate femeia sa isi modeleze actiunile in fuctie de ce am aflat de aici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de vizitare conpama conpama Buna ziua. Sunt mama a doi copii minori. Sunt divortata de 4 ani, timp in care tatal copiilor mi-a deschis si un proces prin care sa isi insuseasca \\"dreptul ... (vezi toată discuția)
Incredintarea minorului catre tata e posibila? cristeasimona cristeasimona buna ziua!Am si eu o intrebare va rog! In urma unei casatorii de 6 ani, avem un copil cu varsta de 5 ani.acesta a fost crescut mai mult de parintii mei ... (vezi toată discuția)
heeellpp decadere din drepturile parintesti FRONZAT FRONZAT buna ziua sunt divortat de 10 ani, cu sentinta definitiva, si am 2 fete de 12 respectiv 18 ani cu ex nu mai avem treaba de ani de zile si in afara de pensia ... (vezi toată discuția)