avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare nume de familie copil (paternitate)
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare nume de familie copil (paternitate)

Buna ziua asa dori sa stiu ce trebuie sa fac ca sa-mi trec copilul an varsta de 2ani jumate pe numele sotului meu mentionez ca el este tatal dar este trecut pe numele fostului sot deoarece eu am divortat si an luna decembrie iar an ianuarie am nascut eu fiind despartita de el de 5ani si an acest timp traind cu altcineva an concubinaj (pers care este tatal biologic)cand neam dus sa declaram copilul ni sa spus ca trebuie sa treaca cel putin 365de zile de la divort ptr a putea trece copilul pe numele tatalui care la facut..cineva nea spus ca trebuie facuta o cerere de catre mine (mama copilului)la notar sau la primarie nu stiu cum va rog sa âmi spuneti dvs ce si cum trebuie sa procedez.va multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 09:48, 4 August 2017
Trebuie dosar in instanta impotriva fostului sot intai. Apoi actualul sot il recunoaste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare copil din relatie extraconjugala cristina130 cristina130 buna ziua as vrea sa ma ajutati cu o nelamurire. sunt casatorita si am un copil dintr-o relatie extraconjugala , cu sotul sunt in divort iar legea m-a obliga ... (vezi toată discuția)
Ce nume va purta copilul meu? dumitrescu iolanda dumitrescu iolanda Buna seara.Sunt casatorita dar de un an neam separat dar nu am divortat insa acum sunt insarcinata cu actualul meu iubit dar nu pot lua legatura cu fostul ... (vezi toată discuția)
Paternitate alesia30 alesia30 Buna seara, sunt despartita de sotul meu in fapt de 2 ani dar inca nu am divortat , am cunoscut un alt barbat cu care am un copil de cateva luni , dar ... (vezi toată discuția)