avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezmembrare teren cu constructie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezmembrare teren cu constructie

Pot face dezmembrarea si vanzarea unei parcele al carei proprietar unic sunt, dar pe care este si o constructie detinuta impreuna cu sotul defunct -fara succesiune? Doresc sa vand doar o parte din teren.
Depinde cum doriti sa o dezmembrati. Mai bine dezbateti succesiunea intai.
Vreau să vând partea fără construcții (pe care sunt unic proprietar).
Doresc să vând fiicei mele. Îi pot face donație/vânzare a terenului respectiv, fără succesiune? Menționez că nu se aduce atingere masei succesorale pe care o dețin împreună cu soțul decedat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune irroha irroha Buna ziua .Am si eu 2 probleme. 1)Prin \'78 a murit tatal meu care avea un teren pe care a ridicat o constructie iar prima sotie a tatalui meu impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare constructie. cureleacostel cureleacostel Buna, Sunt in situatia de a construi impreuna cu un asociat o constructie de locuinte cu 2 aparatamente.. Cu proiectul tehnic si avizele necesare obtinute ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate danutzpytu danutzpytu Mama mea detine o suprafata de 5000mp fiind titulara unui titlu de proprietate in acest sens. Tatal meu a murit acum 1 an. Eu mai am un frate care dupa moartea ... (vezi toată discuția)