avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca cu timp partial
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca cu timp partial

Buna Ziua,
Avem urmatoarea speta.
O colega are probleme de sanatate din cauza carora lipseste cate 1-2 zile/saptamana. Aceste absente sunt total aleatorii
Pentru reglemantarea acestor absente se propune un CIM cu timp de munca partial.
Colega ar vrea sa vina o saptamana 3 zile una 4 zile samd. Asta ar fi echivalent cu 2/3 norma (14 zile lucrate a 8 ore/zi din 21 zile lucratoare) sau 112 ore /luna din 168 ore/luna.
Problema e ca 112 ore inseamna 5.3 ore/zi. Ori se poate program de 1;2;3;4..7 ore pe zi.
Cum se poate rezolva problema cat mai avantajos pentru colega si mai legal pt firma??
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 16:44, 4 August 2017
La un CIM cu fractie de norma nu se accepta ore suplimentare (e interzis prin Codul muncii). Daca se ponteaza mai putin decat nr. ore zilnic x nr. zile lucratoare in luna, pierde la stagiul de cotizare.

Cautati o cale de mijloc impreuna cu colega dvs.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Un c.i.m. poate avea ca durata a timpului de munca : 1 ora/zi, 2 ore/zi , ..., 7 ore/zi , 8 ore/zi
@ Iulian Manea - nu este cazul de ore suplimentare. Nu se ponteaza mai putin sub nici o forma.
@freeelis da se stie ca se pune 1;2 samd ore pe zi dar din cate stiu era o prevedere cu repartizarea neuniforma a orelor de munca.
Cand eram student m-am angajat cu 1/2 norma si veneam o saptamana 2 zile a 8 ore si a doua saptamana 3 zile a 8 ore
@Baldur
Programul inegal si modul de repartizare a acestuia trebuie mentionat expres in CIM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte de munca cu timp partial ifrimcristina ifrimcristina Este legal ca un angajat cu timp partial de munca sa lucreze doua sapatamani 8 ore pe zi , binenteles cu repau sapatamanal si apoi sa aiba 2 saptamani liber ... (vezi toată discuția)
Norma de lucru cirsteaioana cirsteaioana Buna ziua, Angajatorul poate stabili norma de lucru de 12 ore/ zi cu 24 ore libere apoi. In aceste conditii diferenta de 4 ore/ zi se mai considera ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale pentru contract part time Negru Rodica Negru Rodica Buna ziua.Am si eu o intrebare privind salarizarea unui lucrator comercial.Societatea desfasoara activitate de comert cu amanuntul cu program de luni-sambata, ... (vezi toată discuția)