avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Stare civila neprecizata contract vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Stare civila neprecizata contract vanzare-cumparare

Buna ziua,
Am incheiat ieri un antecontract de vanzare-cumparare pt. un imobil. Eu sunt cumparatoarea. La mine este precizata starea civila, necasatorita, la vanzatoare nu este precizat nimic. Scrie ca vanzatoarea a dobandit prin cumparare imobilul acum 2 ani.
Este posibil sa fie casatorita si sa am probleme dupa aceea, actul sa fie lovit de nulitate pt. ca nu are acordul scris al sotului, daca este casatorita?
Eu voi lamuri problema luni, voi pune intrebari, inclusiv la notar, care ar fi trebuit sa precizeze starea civila in antecontract, dar voiam si un sfat de aici.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: RealThing , utilizator 09:36, 5 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Uitati-va pe CF.de la notar al vanzatorului cine apare ca proprietar Daca e trecut numele vanzatoarei cu o cota de 1/1 e in regula.Poate sa fie casatorita dar imobilul ce-l vinde sa fie bun propriu. Sunt convins ca notarul a verificat actele si ca e totul in regula ,in caz contrar nu ar fi intocmit contractul de v-c. Daca ati intrat in posesia noului CF care e pe numele dvs, vedeti acolo ceea ce va intereseaza.
Oricum ar fi dvs sunteti cumparator de buna credinta si nu se poate anula contractul
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 August 2017
ContSters429609, utilizator
Va multumesc.
Notarul este cunoscut/ prieten al vanzatoarei ( si asta m-a pus pe ganduri). Intr-adevar, cand am semnat antecontractul, nu m-am uitat pe acte, dar o sa ii cer extrasul de carte funciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumparare . importanta starii civile a vanzatorului Aender84 Aender84 Buna ziua, sunt in procesul semnarii unui contract imobiliar de vanzare cumparare iar prezentul proprietar a cerut sa nu fie precizata in contract starea ... (vezi toată discuția)
Starea civila a vanzatoarei unui imobil Vranceanud Vranceanud Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea chestiune, care este mai neobisnuita. Am cumparat azi un apartament in Bucuresti, de la o doamna, care s-a ... (vezi toată discuția)
Modificari survenite intre semnarea antecontractului si cea a contractului dianaadr dianaadr Salutare! Am o intrebare. Actualul meu sot a solicitat un credit Prima casa acum o luna, cand inca nu eram casatoriti. A semnat antecontractul ca fiind ... (vezi toată discuția)