avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... urgent raspuns
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

urgent raspuns

buna
m-am mutat de curand intr-un apartament al socriilor, in anul 2007 s-a efectuat acoperisul la bloc, nici pina in ziua de azi nu au platit cota parte aferenta apartamentului nostru ca si de altfel mai multe familii din blocul deoarece lucrarea nu s-a efectuat in totalitate.
M-am adresat si serviciului din cadrul primariei dar nici un raspuns, m-au trimis sa fac o cerere catre asociatia sa mi se puna la dispozitie ctr. si alte documente respectiva dar nu am primit nici un rapuns deocamdata mai astept.
Ce pot face in cazul asta?Ma pot da in judecata dc nu platesc?
Mai am o problema cu majorariile de intarziere si pt asta va fac un exemplu:
In luna mai era cu intretinereapt pina la luna aprilie inclusiv la zi mai putin ch cu acoperisul care se ridica la 700 lei.S-a afisat intretinerea pt luna mai calc astfel adund ch apa cald a, rece, ch directe in exemplu 100 lei +(0.2%x700)= 100+1.4=101.4 lei total intretinere mai. Se afiseaza luna iunie adunate ch dau 120 lei +(0.2%x700+101.40 lei)=121.61 lei. Se afiseaza luna iulie nu platesc nici o luna de mai sus si se cal intrtierea astfel 100+(700+101.40+121.61 x0.2%)=?......
Este bine modalitatea de calcul a penalizari? Mentionaz ca din cadrul primaria nu a putut sa ma lamuresca cineva .
Astepta raspuns urgent.

Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 11:06, 4 Octombrie 2009
:offtopic: (necesar, cred)
”Raportul juridic e un raport social, concreto-istoric, volitional, reglementat de norma juridica, in cadrul caruia participantii se manifesta ca titulari de drepturi si obligatii prin exercitarea carora se realizeaza finalitatea normei juridice.” (conf.univ.dr. Ion Craiovan)

Pe scurt: raportul juridic e o relatie sociala... ce poate fi ”concretizat/a” in scris (contract, de ex) sau nu...

Sub nicio forma raprtul juridic nu poate fi definit ca fiind un document.
”Actul juridic civil este acela care se defineste ca fiind o manifestare de vointa facuta cu intentia de a produce efecte juridice, respectiv, de a naste, modifica ori stinge un raport juridic civil concret” (prof.univ.dr. Gh.Beleiu)
Ultima modificare: Joi, 1 Octombrie 2009
trope_doi, utilizator
Cu alte cuvinte "raportul juridic" care consfinteste o relatie intre asociatie si prestator se materializeaza in banalul contract.
@ynocentta
Pai de ce nu-i ziceti simplu, contract.....si ne zapaciti mintile cu raportul juridic legal? :) Un raport juridic nu poate fi decat legal.
Ca nu toata lumea are studii in drept!!
@Elga daca persistati sa ne tot apostrofati,intelegem ca forumul va apartine in totalitate,nu acceptati discutii si va lasam libera si singura pe feuda ,ca sa nu va mai
zapacim mintile

Un raport juridic nu poate fi decat legal

sunteti din nou in eroare ,dar in eroare grava distinsa elga .Mai studiati institutia Nulitatii actelor
Nu toata lumea are studii de drept,dar poate ar trebui ca aceia care nu detin acele studii ,sa faca exercitiul de respect si de bun simt ,sa nu mai se erijeze in a totcunoscatori si sa apostrofeze toate opiniile exteriore lor si pe cei care incearca sa faca niste precizari si limitari.
Distinsa elga,avand in vedere egalitatea in drepturi consfintatita prin Legea Fundamentala ,apreciez ca ar fi mai armonios si in interesul general,a fi mai rezervata in apostrofarile care conduc la discutii mai putin principiale.
@trope_doi
constat la dvs ,fluctuatii mari de opinii si de atitudine .Daca pe alta sectiune va intrebati singura ca nu intelegeti rostul pentru care va mai pierdeti timpul pe forum,militati pentru dialoguri decente si amiabile,pe aceasta sectiune prezentati atitudine distincta .
Referitor la
Sub nicio forma raportul juridic nu poate fi definit un document
,am garantia ca in instanta ,pentru competenta solutionare,in vederea lamuririi aspectelor si stabilirea adevarului,se solicita documentul care probeaza sustinerile/intelegerea convenita ,eventual neachitata .
@ileanaema
Cred ca ar trebui sa cititi cu atenti raspunsul @ynocentta.
Si eu sunt un locatar de la bloc, dar as avea retineri in a achita c/val unei lucrari nefinalizate, nereceptionate si mai ales lucrarile privind terasa sau acoperisul cladirii.

Alte discuții în legătură

Plata acoperisului la bloc larisa maria larisa maria Buna, Sunt din rm. valcea si locuiesc intr-un apartament. Acum 2 ani s-a facut un tabel pt strangerea semnaturilor pt a se face acoperis, eu nu am fost de ... (vezi toată discuția)
Penalizari pe fondul de reparatii adrianafilote adrianafilote buna ziua! va rog frumos sa ma lamuriti daca este legal ca administratorul din blocul in care locuiesc sa perceapa penalizari pe fondul de reparatii in ... (vezi toată discuția)
Penalizari BX BX In ultima A.G. s-a stabilit sa se faca o lucrare capitala de reparatii care se va plati cu o contributie de avans de 25% din valoarea lucrarii, repartizata ... (vezi toată discuția)