avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia copilului

Buna ziua! Va rog sa.mi spune.ti si mie ce sanse am ca mama sa castig custodia copilului meu in varsta de 3 ani rezultat dinr'un concubinaj de 5 ani iar eu am hotarat sa imi parasesc concubinul din cauza batailor,jignirilor si umilintelor la adresa mea.de cand am plecat concubinul ma tot ameninta am o serie de mesaje in care specifica ca o sa faca rau mie si copilului daca nu ma intorc acasa,insa aseara a venit si mi la luat vreau sa il dau in judecata ce sanse am? Va rog raspundeti'mi
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:22, 5 August 2017
Aveti sanse!
formulati si o plangere penala impotriva concubinului pentru agresiunile la care ati fost supusa; solicitati si un ordin de protectie!
va trebuie o expertiza medico-legala pentru a putea fi evaluate si dovedite agresiunile asupra dvs.
Doamnă, situaţia dvs. este complicată.
Tatăl a luat copilul, dacă nu reuşiţi să-l luaţi înapoi şi să-l păziţi până se termină procesul, el va demonstra că aţi abandonat copilul şi are toate şsnsele ca domiciliul copilului să fie la el.
Un proces durează mult, trebuie, în paralel, să iniţiaţi şi o procedură de urgenţă - Ordonanţa preşedinţială, care se judecă mai repede, pentru stabilirea domiciliului copilului la dvs. dar trebuie să vă grăbiţi!
Va multumesc din suflet ca mi'ati raspuns.Insa tocmai deaceea am teama de a nu.mi pierde copilul ca nu stiu cum sa dovedesc faptul ca el ma batea deseori si chiar si de fata cu copilul,pentru ca ma gandesc (el este de etnie roma) si nu o sa se bage nimeni martor ptr mine,de teama lui nu ma pot baza decat pe familia mea de cate ori ma vedeau vanata pe corp.Insa am acele mesaje care dealungul acestor zile mi le tot trimitea pe reteaua de socializare facebook cu amenintarile.Acum copilul este la el sunt foarte disperata si ma tem ca nu o sa mai am copilasul langa mine,el tot imi da mesaje ca nu o sa mai vad copilul si in instanta nu o sa rezolv nimic "imi promite el".....
Trebuia sa nu va ia copilul.

In justitie aveti sanse dar trebuie sa va grabiti.

Trebuie sa dovediti cu probe agresiunile fizice si verbale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! - autoritate părintească copil din concubinaj Antinia2014 Antinia2014 Am și eu o întrebare în ceea ce privește custodia unui copil minor în situația în care părinții sunt necăsătoriți. Eu și fostul concubin ca să ii ... (vezi toată discuția)
Dreptul la vizita minor dariaconstantin dariaconstantin Bună seara, Va rog dacă ma puteți ajuta în următoarea situație: sunt divorțat, și am ajuns inițial la o înțelegere cu mama copilului meu. I.am ... (vezi toată discuția)
Cum ma apar impotriva plagerii penale furt intre soti s.m. s.m. Buna, va rog sa-mi da-ti un model de declaratie pe care ar trebui sa o dau la politie. In cateva cuvinte am sa explic motivul: am plecat de acasa in dimineata ... (vezi toată discuția)