avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Pensionare pe caz de boala
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Pensionare pe caz de boala

Un coleg si prieten de-al meu se confrunta cu urmatoarea situatie: Este profesor titular in invatamantul preuniversitar, are 42 de ani si acum aproximativ cinci luni a suferit un accident vascular cerebral. In urma acestuia au aparut probleme in folosirea mainii drepte si a piciorului drept precum si afazia. Dupa mai multe sedinte de kinetoterapie si logopedie poate sa mearga si sa-si foloseasca mana dreapta aproape la fel de bine ca inainte, dar are probleme de comunicare. Medicul neurolog care i-a prelungit concediul medical i-a atras atentia ca va trebui sa se pensioneze pe caz de boala (pensionare temporara).

Apare urmatoarea intrebare:

"Daca va fi pensionat pe caz de boala, ce se va intampla cu postul lui de profesor (va fi rezervat sau va fi scos la concurs, contractul de munca se va suspenda sau va inceta)?"

Imi puteti da un raspuns, va rog foarte mult, folosind articole de lege?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Sergiu5 , utilizator 22:37, 30 August 2017
"Apar urmatoarele nelanuriri", nu "Apare urmatoarele nelamuriri".
Scuze!
Initial scrisesem: "Apare urmatoarea nelamurire" si am uitat sa modific.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Profesor pensionat cu grad de invaliditate iii stohanov stohanov Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in aceasta problema.Sunt pensionat cu grad de invaliditate.3.Conform Codului muncii si legii pensiilor ... (vezi toată discuția)
Pensie gradul iii cu drept de munca jumatate de norma, ca educatoare ContSters335206 ContSters335206 Buna ziua, sunt educatoare titulara, gradul II, cu o vechime de 14 ani in invatamant si, din pacate, din 2010 am pensie de invaliditate, gradul III, cu ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate anairam64 anairam64 acte necesare pentru dosarul de pensionare - invaliditate (vezi toată discuția)