avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intabulare teren fara titlu de propietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intabulare teren fara titlu de propietate

Buna.
Am cumparat un teren in extravilan ne intabulat doar cu contract intre vanzator si mine ,cu martori.
vanzatorul nu are titlu de propietate pe teren...
Am aflat ca terenul la primarie apare pe numele tatalui vanzatorului insa nu exista nici un titlu de propietate pe numele tatalui vanzatorului.
Vreau sa va intreb care ar fi metoda sa fiu pus propietar...sau persoana care mi l-a vandut sa fie pusa propietar.
Persoana decedata a avut 3 copii...vanzatorul si inca 2 fete, cu fetele am facut la notar act de renuntare la mostenire.
Noi avem nevoie de titlu de propietate pentru a face succesiunea pe vanzatorul terenului pentru intabulare...ca sa mi-l poata vinde pe cale legala la notar.
Din ce m-am documentat..primaria are obligatia sa trimita la cartea funciara o cerere de eliberare titlu de propietate...insa cu dansii nu se prea poate colabora , o dau din stanga in dreapta..pentru ca primarul are interes in zona unde se afla terenul.
Precizez ca primaria nu-i prea cooperanta,vreau sa va intreb , care ar fi calea ca sa ajung propietar pe teren?

va multumesc frumos
Ultima modificare: Duminică, 6 August 2017
kotozcosmin, utilizator
Trebuie vazute actele tatălui vanzatorului, de principiu mergeti in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aș dori să cumpăr un teren extravilan. care sunt actele necesare și la ce ar trebui să fiu atent? alecu1980 alecu1980 As dori sa cumpar un teren extravilan si as dori, ca inainte de a merge la un notar pentru intocmirea tuturor formalitatilor ( contractului ), sa stiu care ... (vezi toată discuția)
Cum se face iesirea din indiviziune in acest caz? Gabi92 Gabi92 Buna ziua! Am si eu o problema legata de cadastru, carte funciara. Bunicul meu mai are 3 frati si au un teren arabil. Ei au facut succesiunea. Bunicul si ... (vezi toată discuția)
Titlu de propietate bagins bagins As vrea sa achizitionez un teren inafara Bucurestiului , doar ca actualul propietar nu are decat 2 chitante de mana pe acel teren. Am inteles ca intai trebui ... (vezi toată discuția)