avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune

Buna seara,
Parintii mei locuiesc intr-o casa de la tara ce nu o au trecuta pe nume, de fapt nici parintii tatalui meu nu au avut-o trecuta pe nume.
De la moartea bunicului din partea tatalui (1985) toate contractele de furnizare, toate taxele, reparatiile, etc, au fost platite de parintii mei.
As dori sa stiu care sunt sansele ca parintii mei sa intre legal in posesia casei in care au locuit o viata (tata) si in ultimii 38 de ani mama.
Tata mai are o sora ce nu are urmasi, ce in ultimii ani e tot mai prezenta in viata noastra si banuiesc ca vrea sa puna mana pe casa. Are vreo sansa? a plecat din acea casa in anii 60-70 si de atunci nu i-a pasat de nimic.
Cel mai recent răspuns: Ionut2007 , utilizator 23:28, 6 August 2017
E vorba de casa sau si de terenul pe care este construită ?
Casa + terenul de sub casa, o sura si o gradina din spatele casei (~2500mp teren).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua . va rog sa ma ajutați cu un raspuns . tatăl meu ... Lanzar Lanzar Buna ziua . Va rog sa ma ajutați cu un raspuns . Tatăl meu in anii 60 dupa căsătorie a primit o parcelă de pământ de la bunicul meu pe care a ... (vezi toată discuția)
Titlu de priprietate florin_69_pol florin_69_pol Buna seara.Soacra mea plateste impozitul la casa parinteasca de aproximativ 23-24ani.Nu aridicat titlul de propritate pana in prezent.Ce sanse are sa ramana ... (vezi toată discuția)
Mostenire dritaS dritaS tatal meu a primit in 1958 un loc de casa de 700 mp drept de folosinta vesnica (conform istoricului CF).Tata a construit o casa si o anexa in 1969,Am locuit ... (vezi toată discuția)