avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copil

buna ziua , am um copil dintr-o casatorie anterioara , am divortat de tatal copilului , copilul a ramas la mine iar tatal copilului a fost obligat la plata unei pensii alimentare pe care o plateste doar cand vrea si constrans de politie, avem custodie comuna insa el nu isi exercita obligatiile fata de copil , intre timp m-am recasatorit si actualul sot doreste sa ia copilul sub numele lui, ce am putea sa facem in acest sens? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 18:49, 7 August 2017
nimic fara acordul tatalui copilului. Atat pt schimbarea numelui cat si daca vrea sa il adopte, aveti nevoie de acordul tatalui biologic. Poate e de acord cu adoptia daca ii ziceti ca scapa de platit pensia.
Negociați cu tatăl natural al fetiței, că dacă semnează ca minora să fie înfiată(adoptată) de către actualul dvs soț, el va scăpa pe viitor de orice obligație.
Va scăpa de plata pensiei de întreținere.
Nici nu-l va mai putea moșteni, pentru că-l va moșteni pe tatăl adoptiv.
Ultima modificare: Luni, 7 August 2017
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate purta numele tatalui de la inceput? crisis81 crisis81 Buna ziua: Incerc sa explic situatia cat mai concret: Sunt casatorita legal cu un barbat cu care relatia s-a incheiat acum mai mult de un an de zile. Nu am ... (vezi toată discuția)
Numele copilului si pensia de intretinere Dia92 Dia92 Sunt divortata din februarie de tatal copilului, am custodia exclusiva. Tatal nici macar nu are intentia de a plati pensia alimentara de 5 luni de zile si ... (vezi toată discuția)
Renuntare la pensia alimentara cozmapaunita cozmapaunita buna ziua, sunt divortata din 2009 , am o fetita de 4 ani jumate , timp in care nu am ptimit deloc pensia alimentara , am facut plangere penala dar ... (vezi toată discuția)