avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Litigiu mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Litigiu mostenire

Buna ziua
Am nevoie de un sfat in urmatoarea problema : In martie 2015 tatal meu a decedat lasand in urma un apartament si un autoturism pentru care eu , mama si sora mea am intocmit succesiunea devenind coproprietari pe apartament , autoturismul intrand in posesia surorii mele prin semnatura mea de cedare a drepturilor asupra bunului.
Tot in acelasi an ( 2015 ) in septembrie a decedat si bunicul meu care locuia in alt apartament cu bunica mea .
Pana la data prezenta nu s-a intocmit succesiunea aferenta apartamentului bunicilor ; la ora actuala din cate am informatii bunica mea a solicitat intocmirea succesiunii in vederea posibilitatii de a-si ceda partea care i se cuvine din apartament unui tert .
Mentionez ca dupa moartea tatalui meu si al bunicului relatiile dintre mine si bunica sunt foarte tensionate , amenintandu-ma de nenumarate ori ca nu-mi va lasa nimic .
As dori sa stiu daca exista vreo posibilitate sa impiedic efectuarea succesiunii ( pentru ca sa nu-si poata ceda partea catre tert ) in conditiile in care ea are 86 de ani si , consider eu cu o sanatate mintala cel putin afectata .
Mentionez ca in cei 2 ani trecuti de la moartea bunicului meu singurii care i-am oferit asistenta de orice fel am fost eu , mama si sora , persoana careia ea doreste sa ii cedeze partea ramanand necunoscuta pana in acest moment .
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: VSTORM , utilizator 18:47, 8 August 2017
Nu puteti impiedica efectuarea succesiunii,daca va afecteaza rezerva succesorala puteti formula actiune ptr.reducerea liberalitatilor succesorale.
Va multumesc pentru sfat dar as mai avea o intrebare ,
In eventualitatea in care eu cu sora nu am fost in termenul de un an de zile de la decesul bunicului sa dam acea declaratie notariala privind acceptarea mostenirii , bunica are posibilitatea sa ne dezmosteneasca prin procedura de succesiune ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru o eventuala mostenire,pls ajutati-ma! oanaboros oanaboros Buna ziua...am o nelamurire si sper ca dvs sa ma puteti ajuta...tatal meu a decedat in urma cu 10 ani,bunica mea din partea tatalui este in viata.Apartamentul ... (vezi toată discuția)
Cai de atac mostenire VSTORM VSTORM Buna ziua , Situatia mea din prezent este urmatoarea : Bunicul din partea tatalui a decedat in sep 2015 , succesiunea pe apartamentul acestora nefiind ... (vezi toată discuția)
Ajutor- succesiune complicata Roxana341 Roxana341 Buna ziua, Am intampinat probleme cu o succesiune mai complicata si va rog din suflet sa ma ajutati cu cateva sfaturi. Situatia este urmatoarea, Bunicii din ... (vezi toată discuția)