Buna ziua, acum 6 ani mama mea a fost inselata de catre mama si sora ei, mai exact a fost chemata de catre ele intr-un alt judet pentru a incheia un act care sa converteasca un titlu de proprietate in actiuni(sau ceva de genul, eu nu ma pricep la asa ceva dar asta am inteles) la un birou notarial de acolo - titlul de proprietate fiind mostenire de la bunicul meu care a decedat cu cativa ani inainte. Cumva ele au inselat-o si nu si-a primit nici partea dar nici macar un duplicat de la biroul notarial care din cate cred eu e tot in posesia lor, mama fiind mai delasatoare nu si-a primit aceste drepturi, ba mai rau, au pus-o sa semneze o hartie alba care din cate cred eu s-a folosit pentru a prelua partea ei. Din ce am citit pe internet mama mea ar avea dreptul la un duplicat de la biroul notarial la care s-a incheiat contractul dar nu stie unde au fost, nu cunostea zona si nici prea multe indicii nu poate sa-mi dea incat sa caut eu pe Earth. Legat de mama stiu, nu se pot semna hartii albe asa una-doua dar e complicata situatia intre ea si mama ei care i-a cerut sa semneze. Ce se poate face in aceasta situatie? Exista o modalitate prin care sa aflam macar notarul?
Este mai mult decat dificil ,aici pe forum sa ne pronuntam despre notarul care a incheiat documentul autentificat
Era normal ca rudele sa aiba respectul,bunul simt sa predea mamei dv un exemplar al documentului emis de catre bej
Nu va ramane decat varianta sa desfasurati demersuri la birourile notariale locale sa solicitati relatii daca au fost solicitate incheierea de documente notariale pe numele X
Am inteles de la dumneavoastra ca moderatorii acestui forum nu ma pot ajuta direct cu problema si nici nu ma asteptam dar mi-ati zis acolo ca am putea apela la birourile notariale locale, am putea afla biroul notarial la care s-a incheiat aceasta inselatorie? Multumesc frumos pentru raspuns.
Daca titlul initial a fost pe numele bunicului decedat, nu e vorba despre nici un contract.
S-a dezbatut succesiunea dupa bunic si a fost eliberat certificat de mostenitor. Mama dvs a fost chemata in alt judet, pentru ca este o chestiune de competenta: succesiunile se dezbat la orice birou notarial din circumscriptia Judecatoriei unde defunctul a avut ultimul domiciliu.
Mama dvs a dat declaratie de renuntare la succesiune, iar mostenitoare au ramas bunica si matusa.
Certificatele de mostenitor se elibereaza in original, nu in duplicate si doar mostenitorilor acceptanti.
Renuntatorii nu primesc pentru ca...au renuntat.
Cat despre inselatorie, daca mama dvs este o fiere delasatoare care nu citeste ce semneaza, nu este decat vina dansei.
La nici un notar nu se semneaza hartii albe.Si ca sa va convingeti, mergeti impreuna cu mama la acel notariat si solicitati declaratia de renuntare. O sa constatati ca e scrisul mamei, ca mama a completat o cerere, ca a semnat declaratia.