Sunt studenta in anul 3 la zi la o facultate de stat.Am nascut pe 13 decembrie 2008, am lucrat doar 6 luni din care 4 am fost in medical cu risc maternal. ? AM fost la D.M.S.S.F Iasi si mi s-au spus ca nu au sosit inca normele metodologice de aplicare a legii 240 din 10 iunie 2009. Vreau sa stiu daca mai pot primi indemnizatie pentru mamele studente ?? copilul meu are acum 9 luni si jumate.
Va multumesc, cineva imi spunea mai sus ca trebuie sa am 10 luni lucrate anterior nasterii copilului.
Sa merg pe 10 sau 12 luni, care varianta este corecta?Daca sunt angajata cu data de 18.02.2009, as putea beneficia daca copilul se va naste sa zicem in ianuarie 2011.
Va intreb deoarece imi doresc foarte mult al doilea copil si nu vreau sa pierd acea indemnizatie.
Sunt oarecum intr-o situatie asemanatoare cu Mihaela. Am nascut in Februarie 2009. In Aprilie 2008 am fost nevoita sa imi dau demisia de la fostul angajator si am reusit sa imi gasesc un post nou abia o luna mai tarziu. Drept urmare, imi lipseste o luna din cartea de munca.
Desi in lege se vorbeste despre 85% din MEDIA VENITURILOR din ultimele 12 luni, la primarie mi s-a refuzat dosarul pe motiv ca nu am 12 luni consecutive pe cartea de munca. Mi s-a spus cu zambetul pe buze ca nu primesc nimic, nici macar cei 600 RON.
Ma gandesc serios sa dau in judecata Statul Roman cu atat mai mult cu cat nu ti se ofera o alternativa. Nu este vina mea ca mi-am pierdut slujba si a durat o luna pana mi-am gasit alta. Ce era sa fac, sa intru imediat in somaj? 11 luni am contribuit serios la bugetul de asigurari, iar acum sunt in situatia in care trebuie sa ma intrerup concediul post-natal si sa ma intorc la munca pentru ca altfel nu pot intretine copilul.
Pentru a beneficia de indemnizatie pentru cersterea copilului trebuie sa realizati venituri profesionale supuse impozitului pe venit in ultimele 12 luni anterioare nasterii. Daca a fost o intrerupere de o luna nu se mai acorda aceea indemnizatie.
Toate aceste informatii le gasiti in OUG 148/2005 - actualizata.