avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Weekend in interes de serviciu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Weekend in interes de serviciu

Buna ziua.
Daca un weekend se lucreaza in interes de serviciu, participarea la un expo, se achita transport(pentru ca e inafara orasului), masa si cazare de catre angajator, acesta trebuie sa plateasca zilele /orele suplimentare sau doar cele enumerate mai sus si atat(cazare etc)?

Angajatul in cazul in care nu a fost platit pentru aceste ore poate solicita zile libere?
Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: tcaro , utilizator 15:49, 8 August 2017
Pentru munca desfasurata in zilele de repaus saptamanal , salariatii beneficiaza cumulativ de:
- un repaus saptamanal de 48 de ore consecutive acordat in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.

- un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.
In cazul in care angajatorul nu respecta acestea?
In acest caz, puteti sesiza ITM-ul.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deplasarea in interes de serviciu in week-end Mihaela Purcariu Mihaela Purcariu Buna ziua, Va rog frumos sa-mi spuneti cum trebuie sa fie retribuit (financiar/zile libere) un angajat care in weekend se deplaseaza in interes de serviciu ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza orele suplimentare? Anastasia12 Anastasia12 Conform Art. 114 din Codul Muncii orele suplimentare sunt cele care depasesc durata normala de 40 de ore pe saptamana si se platesc cu un spor de minim 75% ... (vezi toată discuția)
Sporuri vs repaus saptamanal luminita29 luminita29 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca are sens afirmatia de mai jos deoarece sunt in discutii in contradictoriu si as vrea sa stiu daca cele mentionate mai ... (vezi toată discuția)