avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proces

Intre tatal meu si fostul sot al bunicii s-a semnat un act de vanzare cumparare acum foarte multi ani in jur de 20. Tatal meu a decedat in 2015 ,eu am renuntat la mostenire vara trecuta pentru ca urma sa plec cu familia in afara tarii.Renuntarea la mostenire am facu-o intr-un birou notarial si am lasat actul mamei mele.Bunica mea e decedata si ea din 2003
Fostul sot al bunicii a intentat un proces in care cere rezilierea contractului si ne a dat in judectaa pe mine,mama si sora mea.
Este necesara prezenta mea la proces daca eu am renuntat la mostenire?
Cel mai recent răspuns: anatomamadalina , utilizator 19:18, 8 August 2017
Buna ziua,

Daca sunteti chemat in calitate de parat intr-un proces, nu trebuie sa va prezentati personal, insa puteti sa va angajati un avocat care sa va reprezinte interesele.

Interesul dvs. de a fi la curent cu procesul depinde de miza procesului. Mai exact, depinde de ce anume solicita fostul sot al bunicii prin acest proces. Dvs. sunteti chemat in proces in calitate de mostenitor al tatalui dvs. si este normal sa fiti parte in proces, chiar daca ati renuntat de la mostenire.

Pentru a evita situatia neplacuta in care sa va treziti ca instanta a pronunat o solutie nefavorabila pentru dvs., ar fi bine sa luati legatura cu un avocat care sa citeasca actiunea si sa va confirme/infirme ca puteti sta linistit in ceea ce priveste deznodamantul procesului.
La proces se vor prezenta mama si sora mea! Eu voiam sa stiu daca sunt obligata sa ma prezint. Eu am un loc de munca in afara si mi-ar fi incomod .Am renuntat la mostenire tocmai pentru a nu ma implica deloc in aceste situatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbaterea succesiunii după bunicii din partea tatălui (decedat și el) în instanță. cum pot intra în posesia moștenirii? mariancristielena mariancristielena Buna ziua ,de 4 ani de zile exista un proces pe rol la judecatoria sect .2,pt dezbaterea succesiuni, tatal meu a fost chemat in instanta de un cumnat , sotul ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire - lipsa certificat mostenitor psvictor psvictor Buna ziua, Am urmatoarea speta la care am nevoie de un raspuns: Bunica dupa mama a decedat anul trecut si dorim sa facem dezbaterea de mostenire. ... (vezi toată discuția)
Recuperare drepturi dupa 30 ani flori9 flori9 Daca mama a renuntat la mostenire in urma decesului tatalui ei in favoarea mamei ei (asta intamplandu-se acum 30 ani), iar aceasta din urma a decedat si ea ... (vezi toată discuția)