avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pensie de urmas
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pensie de urmas

Cunosc un bătrân de 83 de ani cu o pensie destul de mare si ar vrea să infieze copilul unor prieteni care are vârsta de 14 ani.El doreste să rămână copilul cu o pensie de urmas de pe urma lui.E posibil asa ceva? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: roman.oanaadina , utilizator 11:05, 9 August 2017
Posibil este, dar ganditi-va ca va veni la mostenire cu aceleasi drepturi cu copiii naturali, va dati seama ce discutii or sa fie? Plus ca nu se stie daca nu mai traieste peste varsta de 18 ani a copilului.
Nu are mostenitori.
Ultima modificare: Miercuri, 9 August 2017
roman.oanaadina, utilizator
Scopul adoptiei e altul, nu sa ramana cu pensie de urmas, plus ca nu poate infia la 83 de ani.

Ultima modificare: Miercuri, 9 August 2017
gi-jane2, moderator
Mulțumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiere clementin clementin buna seara! ma intereseaza rapunsul la urmatoarea speta: am varsta de 40 ani si niste rude (familie - 2 batrani in varsta de 80 si 86 ani) de grad indepartat ... (vezi toată discuția)
Infiere de catre o terta persoana znicolae znicolae Buna ziua, Ma poate ajuta cineva cu niste informatii? Un domn, fara nici o legatura de rudenie cu mine ar dori sa ma infieze. Domnul are o fica si o ... (vezi toată discuția)
Adopția copiilor minori grecudana grecudana Locuim impreuna de 3 ani de zile (eu , prietenul meu și cei doi copii minori ai mei - tatăl copiilor decedat). Prietenul meu , divorțat, mai are 2 copii ... (vezi toată discuția)