avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Instrainare 1/2 din bun comun
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Instrainare 1/2 din bun comun

Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca unul din soti poate instraina (prin donatie , vanzare, etc) jumatate din apartamentul cumparat in timpul casatoriei de la Fondul Locativ de Stat (fostii chiriasi care si-au cumparat dupa 90 casele de la stat).
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:00, 11 August 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Nu puteti vinde jumararea dvs. din apartamentul cumparat in timpul casatoriei, decat cu acordul sotiei.Fie vindeti apartamentul impreuna integral, fie va trebui sa faceti partajul bunului.
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc!
Poate sa vanda niste drepturi privitoare la partajul viitor al imobilului... e mai complicat. Nu poate vinde insa jumatate din imobil decat daca are, in acte, 50% din imobil. Daca are aceasta cota, da, o poate vinde. Altfel, nu se stie cat are, sunt in devalmasie, nu au fiecare 50%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract uzufruct viager pentru un fiu radutech radutech Buna ziua, Parintii mei au un apartamaent in proprietate. Mama mea doreste sa imi lase mie jumatatea ei din apartament din timpul vietii. Mentionez ca am un ... (vezi toată discuția)
Mostenire Valentinablo Valentinablo Buna ziua Am un apartament 2 cam mostenire de la parinti dobandit inaintea casatoriei, sotul are si el un apartament cu 3 cam primit mostenire in timpul ... (vezi toată discuția)
Cum poate ceda tatăl cota sa din imobil copilului, astfel încât mama să nu-l poată pune în vânzare? Ionela Gabriela Ionela Gabriela Buna ziua! Avem si noi o problema ca sa ii zic asa! Sotul meu, a mai fost casatorit si a divortat in 2013. Cand a divortat, a lasat o pe fosta sotie si copilul ... (vezi toată discuția)