avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Actiune indreptata impotriva ANPC
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Actiune indreptata impotriva ANPC

Buna ziua. Daca v-ati confruntat cu asemenea situatii, va rog sa ma indrumati in situatia in care ma aflu.
In cursul anului 2015 am achizitionat un calculator, care s-a stricat 5 luni mai tarziu cauzand pierderea tuturor datelor de pe el(fiind date pentru serviciu erau deosebit de importante). M-am adresat magazinului, solicitandu-i inlocuirea componentei avariate, precum si trimiterea acesteia in service in vederea recuperarii datelor (stiind ca acest lucru este posibil insa costisitor). Magazinul mi-a comunicat ca nu imi recupereaza datele, chiar daca produsul vandut este evident ca nu era conform, si avea desigur vicii ascunse. In acest sens, m am adresat OPC, pentru remedierea situatiei. Dupa o lunga cercetare, OPC a concluzionat ca intr-adevar aveam dreptate, a sanctionat magazinul cu amenda si a dispus in sarcina sa obligatia de a-mi inlocui componenta avriata, precum si de a-mi plati costul aferent recuperarii datelor.
Intre timp, primind indicatie din partea OPC sa recuperez datele, pentru arata ca acest lucru se poate, si nu este imposibil asa cum magazinul a afirmat, am procedat la recuperare, creandu-mi un cost de 1200 de lei.
De precizat este faptul ca magazinul nu imi permitea recuperarea datelor de catre mine, considerand asta o interventie asupra aparatului, sens in care garantia se pierdea.
Am recuperat datele, am depus documentatia si facturile la opc. Magazinul a contestat in instanta procesul verbal, unde jurostul OPC, in primul rand nu s-a prezentat, iar in al doilea rand, nu a formulat nicio aparare. Sens in care, instanta a decis (urmare a sustinerilor din plangerea magazinului), procesul verbal nu este intemeiat, urmand a-l respinge pe motivul ca reclamatia la opc s-a facut de o persoana neindreptatita (de catre mine adica, computerul fiind achizitionat de sotul meu), si ca in cursul procesului nu s-a facut dovada ca, sotul meu s-ar fi adresat vreodata magazinului sau OPC.
Lucru fals. Intr-adevar plangerea era facuta de mine. Inspectorii mi-au indicat apou ca nu sunt indreptatita. Sens in care a interventi sotul meu. In toata relatia cu magazinul doar sotul meu a discutat, si in niciun caz eu. Exista procese-verbale, emailuri, scrisori, tpoate existand si la dosarul OPC.
Practic juristul nu si-a facut treaba absolut deloc. Nici macar nu s-a prezentat. Puteam fi chemati martori, audiati, etc.
Acum se pune problema: ce putem face? Impotriva cui ne putem indrepta?
Magazinul sigur nu mai doreste nici macar inlocuirea componentei, pe motiv ca am intervenit la aparat. Inspectorii nu au ce sa mai faca, iar jurista nu doreste sa comuncie, motivand ca "pe ea nu o mai intereseaza odata ce s-a pierdut procesul".
Daca mai avem ceva de facut, ce actiune am putea inainta si impotriva cui?
Va multumesc mult!
Ultima modificare: Miercuri, 9 August 2017
nyusziful, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:28, 11 August 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Nu ati inteles speta din pacate...dar va multumesc pentru interes.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Abordarea unui proces presupune o aumita strategie gandita temeinic pentru a nu aparea probleme neplacute.

Pentru a se intelege exact situatia trebuie analizata hotararea judecatoreasa in cele mai mici detalii.
Se poate declara apel daca hotararea este gresita.

E destul de neclar cum ati pierdut dar in apel lucrurile se pot indrepta.
E bine sa stiti ca si cei care au dreptate pot pierde procesele daca nu se judeca bine.
Trebuie stiut exact ce s-a stabilit de instanta.
Ultima modificare: Vineri, 11 August 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista o autoritate care sa controleze anpc, daca aceasta isi bate joc de petenti?? ContSters437822 ContSters437822 Buna ziua, Incerc sa reziliez un contract de telefonie mobila Digi, deoarece nu am semnal nici la telefon nici la internet. Numarul respectiv este cel de ... (vezi toată discuția)
Ce fac cu garantia la o firma in intrerupere temporara de activitate? Iulian1977 Iulian1977 In Oct. 2008 am cumparat o componenta hardware PC (un hard-disk) cu garantia de 5 ani in valoare de 700 lei. Intre timp aceasta componeta s-a defectat de 2 ori ... (vezi toată discuția)
Service telefon bogdan.voinea bogdan.voinea Buna ziua Am si eu un telefon: Motorola V3 in garantie, predat in service. 1. data predarii: 13.03.2009 data primirii: (din pacate nu am facut o ... (vezi toată discuția)