avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Proiect teava gaze bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Proiect teava gaze bloc

Locuiesc intr-um bloc cu 4 etaje. Un locatar de la parter a dorit sa treaca de la incalzirea la incalzirea -termoficare- la centrala apartament. Acesta s-a ocupat de intocmirea actelor necesare pentru conducta de gaze, dar a obtinut aprobare de la locarari ( parter - et.1-et.2) o parte au contribuit si cu bani. Drept urmare s-a venit cu conducta pana la odeaua etajului 3 . Intrebarea este : proiectul se putea face partial? Acum acesta vrea sa prelungeasca conducta si sa ceara la etajele superioare o suma mai mare de trei ori fata de etajele superioare. Conducta ar putea fii prelungita de locatari de la etajele superioare?
Cel mai recent răspuns: cornel-matei , utilizator 11:37, 10 August 2017
1,Proiectul se poate face partial, mai ales ca la etajul 3 nu au fost solicitari. La intrebarea 2 pt prelungire trebuie sa aveti acordul proprietarului conductei (adica al locatarului de la parter.)Nu trebuie neaparat sa se ocupe tot el de prelungire .Daca acesta nu e de acord aveti varianta de a ridica o alta conducta de gaz separata, de la parter pana la etajul 4 pe cheltuiala celor ce se vor racorda la ea.
Ultima modificare: Joi, 10 August 2017
ContSters429609, utilizator
1- se poate face proiect partial pt conducta/coloana pe casa scarii

2- nu cred ca operatorul sistemului de distributie a facut dimensionarea coloanei existente DOAR pt nr de utilizatori existenti la data cererii pt bransare, si apoi sa fie nevoiti sa traga teava separata pt ulteriori...
De obicei, se calculeaza/dimensioneaza lunad in calcul niste factori de simultaneitate pt TOATE apartamentele de pe scara, si astfel dimensioneaza teava corespunzator, pt eventuale bransamente ulterioare

3- dvs trebuie sa-i despagubiti pe investitorii initiali, cf. Ordinului 32/2012, art.7 (5);
despre acest lucru o sa va informeze si OSD, cf.ordin 32, art.7 (4)
Trebuie sa suportati cota-parte din bransamentul general (de la conducta din strada pana la scara blocului) si cota-parte din coloana existenta pana la et.2 inclusiv (a implicat proiect, materiale, manopera).

Daca nu va intelegeti amiabil la cota-parte, si are/au pretentii exagerate de cost/calcul, va adresati instantei judacatoresti, cf. ordin 32, art.7 (5), si veti obtine o suma corecta; nu dureaza mult decizia!

Ce trebuie sa faceti dvs?

0 - cititi Ordinul 32/2012; este mic, dar e f important sa fiti informat(a)! pt a nu sta la mana unora care o sa vi le dea cu 'pipeta', uneori eronate, si se vor da f importanti
1- mergeti la operatorul de distributie local (OSD), si spuneti ca doriti sa va bransati la gaze
2- o sa va un formular cu ce acte va trebuie pt a putea sa va dea Acordul de acces; se gaseste si pe site-ul OSD
3- mergeti si vb cu cel/cei considerati investitori initiali, sa va calculeze cota-parte despagubire.
Daca nu vor sa arate actele initiale cu costurile implicate, faceti cerere la OSD sa va puna la dispozitie acest lucru, caci ei au in arhiva aceste acte!
Apoi discutati iarasi cu datele reale pe masa... daca va vad informat(a), de obicei se vor inmuia, de nu... mergeti in instanta, nu e greu, si merge repede.
Astfel vor invata si 'personajele' ca nu pot face chiar orice.

Ulterior, dupa ce scapati de cota-parte initiala, luati in calcul, dvs si cei care vor dori dupa etajele 3 si 4, costul coloanei prelungite, costul instalatiei interioare in apartament (care se poate face cu orice firma autorizata, nu e obligatoriu cu OSD).

Mult succes si... rabdare, concentrati-va pe obiectiv si veti reusi!



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bransament apa rece din coloana blocului(dupa apometru apa nova) abrassu abrassu Buna ziua Locuiesc intr-un bloc tip vila,pe scara sunt 11 apartamente cu al meu,de ceva vreme numai am presiune la apa rece,sunt singurul cu aceasta ... (vezi toată discuția)
Legea privind bransamentul la gaze la bl cu 8 etaje postelnicu_elena2000 postelnicu_elena2000 buna ziua presedinte de asociatie de proprietari am dori sa ne bransam la conducta de gaze care este la et 7 eu locuiesc la et 8 intrebarea este daca este ... (vezi toată discuția)
Racordare la teava de gaz a vecinului membru_anonim membru_anonim Vecinul de la parter, proprietarul conductei de gaz cred ca are ceva personal cu mine de cand m-am mutat in acest bloc. Initial nu a dorit sa accepte ... (vezi toată discuția)