avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit boxe
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit boxe

Cum este considerata boxa aflata in subsolul blocului si trecuta in actul de v/c si cum se impoziteaza? In 1992 am cumparat un apartament cu plata in rate si am fost obligat sa cumpar si o boxa de 11,90 mp, situata in subsolul tehnic al blocului, cu plata numerar si integrala, la semnarea contractului. Am vrut sa vand boxa, pe care nu am folosit-o niciodata si sa o scot de la impozit. Am demarat cadastrarea apartamentului si a boxei dar, stupoare, boxa nu era prinsa la impozit si nu puteam face cadastru. Am depus cerere de rol si la finalizarea dosarului mi sa-au cerut 126 de lei impozit pe ultimii 5 ani. Aceasta echivaleaza cu impozitul platit pe mp suprafata utila apartament. Este legal?
Ultima modificare: Joi, 10 August 2017
djmetalrock, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:16, 10 August 2017
Boxa daca este legal construita in baza unui proiect tehnic,face parte din suprafata construita a imobilului si reprezinta spatiul anexa/spatiu de depozitare la apartament
Se impoziteaza la fel ca alte spatii din apartament,logie,balcon,etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate boxa subsol bloc delia89 delia89 Buna ziua, Bunicii mei sunt proprietarii unui apartament la parter intr-un bloc din Bucuresti, construit in anii 80, ei sunt primii proprietari (fiind ... (vezi toată discuția)
Suprafața utilă DumitruParaschiv DumitruParaschiv La calculul cotelor lunare de întretinere la suprafata utilă se înclud unde este cazul boxele de la subsol s au camerele de serviciu de pe paliere? (vezi toată discuția)
Instrainare/dobandire boxă la subsol, bloc "proprietate" Mimi 2017 Mimi 2017 În 1992 am cumpărat un apartament, într-un bloc, construit în 1974, bloc, \"proprietate\", fiecare apartament având o boxa la subsol. În 2002 am ... (vezi toată discuția)