avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mamica, stabilire domiciliu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mamica, stabilire domiciliu minor

Buna ziua,am si eu o mare rugăminte, am o fetiță de 1 an si o lun a si nu sunt căsătorită cu tatăl dar in certificat este pe numele tatălui, daca as părăsi tara fara fata pentru ca nu ne mai intelegem,si ea sa rămâna la tată as putea sa o preiau după ce ma întorc in tara ?
Ultima modificare: Joi, 10 August 2017
Nicolin Monica, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua. Riscați f mult daca procedați asa! Tatal fetei va invoca faptul ca ati abandonat-o și ar putea câștiga custodia fetei!
acest răspuns util
Dacă plecaţi din ţară, tatăl va obţine domiciliul copilului la dânsul, d-tră veţi fi obligată la plata unei pensii alimentare de 25% din venitul legal al dvs. şi veţi avea un program de relaţii personale cu copilul dvs.
Ultima modificare: Joi, 10 August 2017
Martonze, utilizator
acest răspuns util
Doamna, nu nu merge asa, copilul nu e o mobila pe care o lasam in custodie temporar undeva, apoi o luam in alta parte. Nu-l plimbam asa in functie de programul nostru, ci ne facem noi programul dupa copil.
Asa incat, ca sa cresteti copilul, ar fi necesara o schimbare de perspectiva dpdv al legii.

Pentru informare, copilul nu se abandoneaza cand se lasa in grija celuilalt parinte, la scoala ori la un bunic. Copilul se abandoneaza cand se lasa in bataia vantului, singur, fara supraveghere. Sau cand nu se plateste pensie, situatie asimilata fortat de lege unui abandon.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasire minor elena_d_a elena_d_a Acum 4 ani cumnata mea a divortat de fratele meu si a cerut ca minorul in varsta de 12 ani sa-i fie incredintat ei. Imediat dupa ce a primit hotararea de ... (vezi toată discuția)
Familie cristocenul cristocenul Buna ziua am o intrebare pentru dvs in urma cu 1 an aptoximativ am avut un proces de custodie pentru fetita mea bine inteles ca lam pierdut si momentan avem ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - munca in strainatate, lasare minor in grija bunicilor bidilicidiana10 bidilicidiana10 am 18 ani , am o fetita de 3 ani iar acum am plecat cu fetita de la tatal ei din tara in italia la parintii mei . aici nu ma poate ajuta nimeni cu fata sa pot ... (vezi toată discuția)