avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pot fi acuzat de inselaciune?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pot fi acuzat de inselaciune?

Acum cateva zile m-am jucat la o casa de pariuri, nu are relevanta numele. Am avut 7000 ron la mine care de altfel i.am si pierdut in vreo 2h. Dar in acele 2h casiera pe care o cunosteam de cateva luni (jucand destul de des acolo) si.a pus bilete si pentru ea (in afara de cele ale mele pentru care am si platit. Ea neavand voie sa joace mi le.a intins tot mie la ghiseu sa "le ridic" in caz ca ies). Am castigat cateva bilete , in valoare de aprox 6000 , ramanand la ea in ghiseu spunandu.mi ca mi le plateste putin mai tarziu deoarece era coada. Am zis ok.. am mai jucat cateva bilete neplatind fizic, deoarece aveam deja bilete castigatoare la ea pe birou, urmand sa imi scada miza din castig. Totul pana cand am ramas doar cu 900 lei. Nestiind cat a pariat ea in total pana la momentul respectiv am plasat ultimul pariu cu ultimii bani (adica 900 lei) , in acelasi timp ea a primit un apel telefonic de la managerul casei de pariuri spunandu'i sa nu mai puna nici un bilet ca le pune pe "datorie". Am asteptat sa se faca extragerea..am vazut ca nu am castigat si am plecat. La 20 de minute m.a sunat casiera dandu.mi la telefon pe " seful securitatii" exact asa s.a prezentat spunandu.mi " daca nu aduceti 36000 ron pana la inchiderea casei si fata inchide pe minus maine dimineata mergem la politie si urmam procedurile legale si o sa fiti acuzat de inselaciune" . Intrebarea mea este urmatoarea
Este normal sa fiu amenintat la telefon de catre cineva? Pot fi acuzat asa cum spunea dansul avand in vedere ca am platit de fiecare data cand am pariat, exceptie facand 2 sau 3 dati cand aveam biletul castigator la ghiseu deja. Ce pot face in aceasta situatie? Nu vreau sa fiu pus in situatii de genul stricandu.mi reputatia.
Ultima modificare: Joi, 10 August 2017
DavidAndrei_, utilizator
Cel mai recent răspuns: DavidAndrei_ , utilizator 08:59, 11 August 2017
Nicidecum
Art. 244 Noul cod Penal
Înşelăciunea
(1) Inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.
(2) Înşelăciunea săvârşită prin folosirea de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el însuşi o infracţiune, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.

Somn usor si linistit si lasati-va de pariuri, eu nu am vazut niciun om realizat din ele, dar nenorociti am vazut multi.
Asta am citit. Multumesc, dar ideea era si cu biletele ei care le luam de la ghiseu. Daca pot fi acuzat eu de ceva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am jucat la o casa de pariuri bebe221 bebe221 Buna ziua , am si eu o mica problema am jucat la o casa de pariuri si aveam aplicația instalata pe telefon si ma jucam si ma jucam si pe google gen pentru ca ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca nu pot plati suma de 40000 lei o sa fac inchisoare? angella23 angella23 Am o problema am lucrat la o casa de pariuri si am pariat o suma de 40000 de lei.dar nu am atins nici un ban din seif doar fictiv pe calculator .Mi sa spus ca ... (vezi toată discuția)
Suspect în dosar de înselaciune Darius2o14 Darius2o14 Salut as dori si eu sa stiu ce primesc pentru chestia asta . Acum 1 an am fost sunat de un prieten si am fost rugat sa ridic niste bani nu stiam de unde ... (vezi toată discuția)