avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Presiune pentru depunerea demisiei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Presiune pentru depunerea demisiei

Buna seara! Voi începe prin a reda exact cursul evenimentelor petrecute in ultima perioada la locul de munca.
In data de 10 Iulie am primit aprobare din partea superiorului direct pentru concediu de odihna in perioada 11.08-19.08. Aprobarea superiorului direct era necesară in situațiile obișnuite, conform ROI, fără a se solicita și aprobarea managerului. In data de 04.08 mi-am depus demisia, care a fost aprobată in aceeași zi, urmând ca data încetării CIM sa fie 01.09, fără a mi se solicita informații suplimentare legate de concediu. In data de 07.08 am fost anunțată de către manager despre faptul ca îmi pot lua concediu numai dacă accept prelungirea preavizului cu numărul de zile de concediu pe care le solicit. In urma presiunilor efectuate asupra mea am acceptat verbal, întrucât nu mi se comunicase ce presupune aceasta prelungire a preavizului. Între timp am discutat și cu noul angajator pentru amânarea cu 5 zile a datei de începere a noului contract. Actualul angajator mi-a transmis apoi faptul ca este necesar ca vechea demisie Sa fie anulată și sa depun o noua demisie, astfel încât contractul sa înceteze cu 5 zile mai târziu, ceea ce reprezenta perioada concediului. Nu am fost de acord cu semnarea unei alte demisii deși timp de 2 zile au fost făcute nenumărate presiuni pentru a semna noul document. In cele din urma au acceptat și concediul și încetarea pe 01.09 însă mi-au adus prejudicii, pentru ca timp de o săptămâna nu voi mai avea un loc de munca din moment ce am amânat începerea contractului cu noul angajator, fără a cunoaște de la bun început ce anume presupune prelungirea preavizului. De asemenea, deși pana acum activitatea mea nu a fost niciodată pusă la îndoiala, acum se solicita in mod repetat și violent in limbaj explicații cu privire la activitatea depusă, punându-se la îndoiala orice activitate și desconsiderandu-se toată munca depusă pana in prezent. Menționez ca dețin înregistrări audio și e-mailuri ca probe.
As dori sa îmi recomandați o instituție la care ma pot adresa și sa îmi transmiteți dacă este cazul sa fac acest demers. Poate fi considerată Hărțuire la locul de munca presiunea asupra cărora am fost supusa pentru a semna o noua demisie pentru a pute benefici de un concediu aprobat cu o luna înainte?
Ultima modificare: Joi, 10 August 2017
ContSters436920, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:49, 11 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

2. Concediu de odihna nu prelungeste durata preavizului.

3. Puteti sesiza ITM-ul si sau promova o actiune in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie cu probleme mia02 mia02 buna!ma numesc Miha si am o intrebare.mi-am dat demisia in data de 18.07.2008 cu preaviz de 15 zile pana in data de 1.08.2008.In 24.07.2008,m-am imbolnavit,si ... (vezi toată discuția)
Amânarea acceptării demisiei de către angajator andreeapuscasu andreeapuscasu Bună ziua, Am și eu o mică problemă la actualul loc de muncă. Așa cum am discutat de comun acord (fără se semnăm însă ceva), urma să îmi dau ... (vezi toată discuția)
Preaviz fortat sau mutare pe alt post tibf tibf Buna ziua ,de la o simpla intrebare telefonica care ar fi procedura de demisie fara a afecta compania si chiar pe mine , in conditia in care intentionez sa ... (vezi toată discuția)