avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Administrator societate, admis la lucru, dpdv SSM
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Administrator societate, admis la lucru, dpdv SSM

Buna ziua,

In cazul unui administrator al unei societati comerciale, la care responsabilitatile SSM sunt preluate de serviciul extern, cine ar trebui sa semneze in fisa de SSM, la rubrica admis la lucru?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:39, 11 August 2017
Sunteti intr-o confuzie legislativa. Responsabilitatile angajatorului pe linie de ssm nu sunt preluate de SEPP. Legea ssm nr.319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza:
-Art. 6 (1) Angajatorul are obligaţia de a asigura securitatea şi sănătatea lucrătorilor în toate aspectele legate de muncă.
(2) În cazul în care un angajator apelează la servicii externe, acesta nu este exonerat de responsabilităţile sale în acest domeniu.
(3) Obligaţiile lucrătorilor în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă nu aduc atingere principiului responsabilităţii angajatorului.
SEPP poate efectua instruirea introductiv generala si poate intocmi materiale pentru instruirea la locul de munca si instruirea periodica. Conducatorul locului de munca efectueaza instruirea la locul de munca. Conducatorul locului de munca/ seful direct efectueaza instruirea periodica a lucratorilor.
Admiterea de lucru se aproba de catre seful ierarhic superior al conducatorului locului de munca/ angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducatorul locului de munca are contract de prest servicii TutuianuR TutuianuR Buna ziua ! Conducatorul locului de munca are contract de prestari servicii cu firma X. Poate el instrui si semna fisele de instruire ssm si su pt angajatii ... (vezi toată discuția)
Servicii ssm si psi Tatu M Tatu M Buna ziua, avem in institutie serviciu extern de SSM si PSI si va rog sa ma lamuriti in legatura cu semnaturile de pe Fisele individuale de instruire SSM si ... (vezi toată discuția)
Cine poate semna fisele de protectia muncii? serena82 serena82 Fisele de protectia muncii trebuie sa contina 3 semnaturi : a celui instruit (aici mi-e clar, e vorba de angajat), a persoanei care a efectuat instruirea si a ... (vezi toată discuția)