Au aparut normele de aplicare a legii 144/2017? Oare nu se doreste aplicarea acestei legi?
Daca ma pensionez anticipat cu 1 septembrie 2017 si normele acestei legi apar mai tarziu, mi se vor restitui din urma sumele cu care sunt penalizat intre timp?
Ce trebuie sa fac la depunerea dosarului de pensionare ca sa mi se restituie aceste sume dupa ce apar normele?
Am depus dosarul la casa de pensii pe 1 septembrie 2017 iar in cerere am precizat ca ma pensionez conform Legii 144/2017, dar mi s-a spus ca va trebui sa astept sa mi se emita decizia de pensionare dupa ce apar normele de aplicare. Nu e normal sa mi se aprobe dosarul cu penalizare iar cand apar normele sa mi se restituie penalizarile din urma?
Personal cred ca sunt necesare niste precizari legislative, probabil facute de CNP, dupa modelul Baia Mare. Le putem zice oricum - norme de aplicare, instructiuni, etc., dar trebuie facute.
Legea nr. 263/ 2010 si Legea nr. 144/ 2017 mentioneaza zona de 8 Km din jurul localitatilor, in cazul de fata Rm. Valcea.
Combinatul chimic Oltchim este situat la o distanta de 11 Km de Rm. Valcea.
In logica lucrurilor, daca ne referim la cei 8 Km distanta de Rm. Valcea, locuitorii din zona imediat adiacenta locatiei combinatului nu vor beneficia de reducerea varstei de pensionare. Daca ne referim la cei 8 Km distanta de locatia Oltchim, locuitorii din Rm. Valcea nu vor beneficia de reducerea varstei de pensionare.
Va contrazic: locuitorii din zona imediat adiacenta locatiei combinatului vor beneficia de reducerea varstei de pensionare pentru ca apartin tot de municipiul Rm. Valcea. Combinatul se afla pe teritoriul orasului Rm. Valcea. In lege nu scrie nimic despre combinat. Legea se refera la localitatea Rm. Valcea.