Nu sunt divortata legal de sotul meu,dar nu mai locuim impreuna de 3 ani.Cand sa stabilit pensia alimentara sa stabilit si domiciliu copilul la mama.Intre timp fortata de siruartie am plecat in Anglia la munca.Sotul meu a luat fata de la domiciliu unde statea si refuza sa o înapoieze si refuza sa ma lase sa comunic cu ea.Ce drepturi am?
nu ne dati destule detalii, insa in principiu tatal nu greseste cu nimic! este copilul lui, si nu trebuie sa o inapoieze nicaieri decat dvs daca reveniti la domiciliu si daca intre timp nu a solicitat domiciliul la el. In rest, ce ati vrea? ca dupa ce ca fata creste fara mama sa creasca si fara tata? ar trebui sa va lase sa comunicati cu ea, insa luati in calcul ca poate fata nu vrea sa vb cu dvs...
Decizia este inca valabila.Tatal era abuziv fata de mine si in prezenta copilului.Cat am fost plecata am contribuit la cresterea copilului si comunicam zilnic cu el.Asa ca nu miam neglijat cu nimic copilul.Cei care vb fara sa stie situatia mai bine ar tace(criso811)
Nu sa dat alta hotarare in care sa stabileasca locuinta copilului la tata...Am comunicat mereu cu ea(3-4ori pe zi)si nu am neglijato(am sustinuto financiar in fiecare saptamana).Copilul lam luat eu deoarece tatal la nastere nu a dorito si ma abuza fizic(copilul era prezent)si plateste o pensie alimentara fortat de tribunal...Acum nu ma lasa nici sa vb cu ea la telefon...Sunt disperata...
Bună seara.Revin din nou cu povestea mea.8 ani de divorț.Eu m am recăsătorit din care o fetita.Fostul la fel( și el un copil).Minora care este din prima căsătorie a hotărât după 8 ani de zile de creștere și sacrificii sa rămână la tata.El a facut tot posibilul sa ducă minora la Judecătorie sa comunice ca vrea sa locuiască la tata.Uite asa ea locuiește la el și eu plătesc pensie alimentara.M-am mutat între timp în străinătate. În România am cedat apartamentul în favoarea fostului doar ca să ma lase sa trăiesc linistita fără chemări în judecata și procese.Iar la final m-a lăsat și fără copil. Eu ii trimit pachete,banuti și vorbesc foarte mult cu ea.Insa tot timpul simt ca ea ae vrea mai mult.Sa vina în vacante la mine,însă face tot timpul cum spune tata ei numai cu mine nu este deacord în mai multe condiții.In concluzie,simt ca fata nu prea mai "trage "asa cu mine.Ma doare mult acest lucru.Oare când o sa crească mai mare o sa facă la fel,sau o sa se mai trezeasaca un pic la realitate.Daca eu nu ii scriu 2 zile ea nici atât.As dori totuși mai multa atenție din partea ei.A mai trecut cineva prin aceasta perioada?
cris0811
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
ati revenit degeaba, ca nu ati inteles nimic! copilul nu se creste de la distanta si nu ea trebuie sa va acorde atentie ca nu ea a cerut sa se nasca. Nu fostul v-a lasat fara copil ci dvs ati abandonat-o cand ati plecat in Anglia. Din moment ce nu vrea la dvs inseamna ca se simte bine cu tatal ei. foarte bine ca pastrati legatura, insa este datoria dvs sa o cautati ca dvs sunteti mama si persoana adulta in ecuatia asta.