avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... lnregistrare convorbiri telefonice proprii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

lnregistrare convorbiri telefonice proprii

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu legea care reglementeaza inregistrarea convorbirilor telefonice. M-ar interesa daca acele convorbiri telefonice dintre mine si alte persoane, purtate de pe telefonul meu mobil si inregistrate cu o aplicatie pentru Android, sunt legale sau nu. M-ar interesa si legea care reglementeaza aceste inregistrari. As vrea sa fac referire la o astfel de convorbire in cadrul unei reclamatii scrise, pentru a dovedi cele reclamate. Nu stiu daca este legal sa fac acest lucru dar fara convorbire nu am cum sustine cele reclamate de mine.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:31, 17 August 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Era vorba despre inregistrearea unor convorbiri telefonice? Ca probe video folosim mereu, dar sunt inregistrari legale ale unor fapte petrecute pe spatiul pubblic sau de interes public, nu sunt inregistrari telefonice ascunse intre o persoana care cunoaste ca convorbirea e inregistrata si una care nu stie.
Folosim in mod curent inregistrari video ale camerelor ATM, camerelor de supraveghere private sau publice si tot asa. Obtinem in mod constant inregistrari de la astfel de camere facute de persoane private sau publice.
Totusi, am crezut ca vorbim despre altceva.

Inca odata, nu discutam daca se admite o inregistrare video (sau audio) in instanta ca idee generala, ci care sunt conditiile in care putem face o astfel de inregistrare in mod legal.
Daca inregistrarea e legal facuta, atunci e admisibila. Ce-o fi in inregistrarea aratata de dv., cum a fost situatia, unde si de ce a inregistrat partea, nu am habar.
Si eu am inregistrat cu camera de pe masina incident auto si da, e legal, asa incat, daca as fi avut vreo problema in instanta referitor la incidentul respectiv, puteam folosi inregistrarea. Pentru ca era legala.

Ceea ce userul arata mai sus insa nu pare a fi o inregistrare legala.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrari video angajati magazin mihai335 mihai335 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu informatii cu privire la doua situatii: [b]1)[/b] daca exista legi, si care sunt acelea, care sa reglementeze folosirea ... (vezi toată discuția)
E legal să înregistrez o discuție verbală sau telefonică cu cineva? Pilu Pilu Buna seara. As avea rugamintea sa-mi spuna cineva daca e legal sa inregistrez o discutie directa pe care o am cu cineva, sau telefonica ? Este vre-un act ... (vezi toată discuția)
Microfoane ElenanM ElenanM As dori sa știu dacă este legal ca la locul de munca sa fii ascultata,sa ți se instaleze microfoane,sa nu ai nici un pic de intimitate? (vezi toată discuția)