avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Calomnie, prejudiciu de imagine
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Calomnie, prejudiciu de imagine

Buna seara! Sunt functionar public si de curand, a venit cineva la mine in birou, in timp ce imi exercitam atributiunile de serviciu si, fara un motiv intemeiat, mi-a adresat cuvinte si expresii jignitoare ce nu pot fi reproduse. La acel monolog, a mai fost prezenta o colega de serviciu care a asistat partial la acele insulte pe care mi le-a adresat individa in cauza, de asemenea au mai vazut-o si alti colegi intrand la mine in birou, pusa pe cearta. Intentionez sa o actionez in instanta pentru calomnie pentru ca de foarte multi ani, povestea se tot repeta, eu iertand-o de fiecare data. Consider ca mi-a adus un grav prejudiciu de imagine si pentru asta vreau sa stiu ce sanctiuni i se pot aduce individei respective.
De asemenea, as vrea sa stiu daca pot cere daune morale, intrucat imaginea mea a avut de suferit.
In prezent, am depus sesizare la politie.
Multumesc anticipat!
Cu stima,
Valerica
Cel mai recent răspuns: valerica123 , utilizator 19:57, 12 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tinand cont ca toate acestea s-au petrecut in institutia statului, in orele de program de lucru cu publicul, e bine sa faceti o adresa catre conducatorul unitatii, prin care sa-i aduceti la cunostinta faptele petrecute. Desigur trebuie sa va indreptati cu o plangere in instanta, pe baza faptelor constatate de politie.
Multumesc mult si dumneavoastra! O sa informez in scris si conducatorul institutiei unde imi desfasor activitatea, (a fost informat telefonic la data incidentului respectiv pentru ca se afla in concediu de odihna) insotita si de o copie de pe sesizarea depusa la politie unde am primit si numar de inregistrare. As dori insa, sa informez de asemenea in scris si conducerea companiei unde lucreaza individa in cauza, cu lux de amanunte si sa accentuez faptul ca ma ataca de 10 ani! Va rog sa-mi spuneti parerea dumneavoastra in legatura cu acesta ultima intentie. Va multumesc anticipat! Cu stima, Valerica.
*Ma ataca*-in sensul ca ma calomniaza permanent.
Buna ziua! Referitor la cele relatate mai sus, ce se intampla daca martorul indicat de mine, nu se prezinta la proces sau se prezinta dar nu recunoaste cele auzite, desi la data incidentului a recunoscut fata de mine si de colega mea de birou ca individa in cauza m-a calomniat? Sunt sanse sa castig acest proces, daca martorii ezita sa spuna adevarul? Multumesc anticipat pentru raspuns! Cu stima, V.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca martorul refuza sa se prezinte fiind citat, va fi amendat si adus cu forta. Daca nu vrea sa mai recunoasca, trebuie sa demonstrati ca nu spune adevarul si va fi invinuit pt marturie mincinoasa.

Alte discuții în legătură

Violare de domiciliu ? kem kem Unde poate fi incadrata fapta de a patrunde fara drept in incinta sediului unei societati comerciale, respectiv refuzul de a parasi incinta ? (vezi toată discuția)
Fotograf chemat in scoala de elevi alungat de director si politie bundy220 bundy220 Buna seara, nu am gasit o categorie mai potrivita problemei mele si am decis sa o aleg pe aceasta.Sunt fotograf cu acte in regula S,R.L. si am fost chemat de ... (vezi toată discuția)