avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita problema!
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita problema!

Buna ziua, am si eu o problema sau nelamurire sa zic asa. Sora mea (27 de ani) in 2014 a facut un imprumut in banca, ea statea in apartament dar domiciliul pe buletin il avea unde locuiesc eu (24 ani) cu parintii. Imprumutul era de 13.000 lei, a achitat in jur de 6.000 si apoi din 2015 locuieste in UK, nu a mai platit ratele etc.. Acasa vin fel si fel de plicuri i-am adus la cunostinta dar nu o intereseaza. Problema este ca au dat-o in judecata si azi mi-a venit acasa un plic cu executare silita imobiliara. Casa nu este pe numele lu tata ci pe numele lu bunica care este decedata, ea nu are nimic pe nume acasa. Ce se poate intampla? Masina mea este pe numele lu tata, tot el are pensie etc... Tin sa mentionez ca nu am girat-o sau alte chestii... Banuiesc ca noua nu au ce sa ne faca, chiar de vin acasa, nu? Ma poate lamurii cineva? Multumesc mult, o zi buna!
Cel mai recent răspuns: Masterv3 , utilizator 15:51, 12 August 2017
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Obligatia de plata, daca nusunt giranti/garanti revine debitorului, ca atare, executarea silita se va indrepta exclusiv impotriva acestuia,cand va avea ventitur/bunri mobile/imobile va fi executata silit.
Av-SfabuAndra a scris:

Buna ziua,

Daca nimeni din familie nu a garantat imprumutul, nu aveti de ce sa va faceti griji. Momentan.
Problemele vor incepe atunci cand sora dvs. debitoare va dobandi in proprietate bunuri (chiar si pe cale succesorala).

Nu avem altă legătură cu acest caz, decât gradul de rudenie și domiciliu comun (pe buletin)

Va multumesc frumos pentru raspunsuri, o zi buna va doresc in continuare la toata lumea!

Ultima modificare: Sâmbătă, 12 August 2017
Masterv3, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Giranti damaschin1962 damaschin1962 Am girat o anumita persoana iar ea nu mai vrea sa plateasca creditul.Executorul mi-a facut poprire pe pensie(si celorlalti 2 giranti).Am vreo posibilitate de a ... (vezi toată discuția)
Executare silita deea81 deea81 Datorita faptului ca am fost girant la o persoana care nu si-a platit creditul, mi s-a facut executare silita ( cel putin asta imi spune mama-cea care a ... (vezi toată discuția)
Girare credit bancar 83tzutzu 83tzutzu Buna ziua, am o nelamurire si v-as ruga sa ma ajutati intr-o problema legata de un credit bancar. Problema sta in felul urmator: o persoana a girat (cu ... (vezi toată discuția)