avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Jignire la telefon
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Jignire la telefon

Buna ziua,

In cursul zilei de ieri am fost sunata de sotia unui coleg de al meu de serviciu si jignita ca sunt amanta acestuia, ca sunt ..... m-a jignit f urat.
Eu nu am absolut nimic cu aceste om suntem doar colegi de serviciu, ne ajutam la serviciu este inevitabil sa nu ne intersectam, (lucrez numai mai mult intre barbati ) mai mancam totii colegii impreuna, numai ca el a facut o obsesie pentru mine si mi-a spus sotia lui ca s-a indragostit de mine, are poezii pentru mine, biletele si tot felul de acatiste in care sunt trecuta eu si fiul meu si familia mea, mesaje etc.
Cum sa procedez in acest caz? Ma suna ea si fiica ea si ma jigneste hartuieste, ca s-a dus la politie si a spus ca sotul ei nu vede in fata lui decat persoana mea si ca ea va divorta si ca vrea sa o omoare din cauza mea si sa-l iau eu acasa.
Ea m-a sunat si mi-a spus ca va veni la serviciu si ma va face de ras si va vorbi cu sefii mei sa ma dea afara pentru ca i-am ademenit eu barbatul.
Cum sa procedez in cazul asta? Daca vine la serviciu ce sa fac?
Ma poate ajuta cineva cu un sfat? Eu tind sa cred ca cineva de la serviciu vrea sa imi faca rau.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: soniamarcel , utilizator 14:03, 9 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Descarcati aplicatia MP3 call recorder de pe google play si inregistrati ce va mai spune - aplicatia porneste automat cand se suna, iar apoi puteti sterge f usor ce nu e nevoie sa pastrati - si cu acele dovezi audio veti putea face mult mai usor si mai credibil plangere penala pentru amenintare si hartuire, jignire, inducerea unui stress emotional negativ si contraproductiv la serviciu, si cereti sa fie ea cea expertizata psihic, inainte de a face ceva grav de tot.
Intrebati procurorul sau avocatul daca puteti cere si ordin de restrictie - o astfel de persoana va poate si astepta / pandi undeva si ataca!
Nu amanati ci actionati!
Sa aveti destula memorie disponibila pe telefon si faceti 2-3 probe dupa ce descarcati aplicatia!
Unele telefoane nu sunt compatibile si atunci trebuie sa alegeti o aplicatie similara, cu cota mare, 4,3 - 4,4, si idem, verificati daca si cum functioneaza!
Succes!
Dupa parerea mea un proces civil ar putea avea o eficienta efectiva dar va fi un proces dificil.

Plangerea penala va poate ajuta pentru a se ajunge la intimidarea persoanei dar depinde cat sprijin veti avea de la organele de politie.

Este genul de situatie in care organele judiciare actioneaza timid si fara o determinare efectiva.
Ar fi recomandabil sa aveti avocat care sa se ocupe de caz pentru a avea ajutor juridic concret si a insista la organele in drept pentru o rezolvare sociala a problmei deoarece pe plan juridic poate sa fie foarte complicat de rezolvat.

Scopul principal pe care il aveti este sa scapati de aceasta hartuire care poate sa fie bazata pe lucruri care pot afecta situatia juridica.

Dreptul sotiei de a-si apara casnicia este un drept care este recunoscut de lege si insasi constitutia apara familia.
Daca plangerea penala nu va fi bine redactata riscati sa esuati in demersurile judiciare intrucat aceasta trebuie redactata in mod profesionist.
La fel este situatia si cu procesul civil.
Cauza problemelor Dv. nu pare a fi sotia ci colegul Dv.
Pana sa ajunga sa ii declare sotiei sale sentimentele pe care le are fata de Dv. cred ca vi le-a facut cunoscute (intr-un fel sa altul) mai intai Dv. Cum ati reactionat atunci? Ati fost ferma si ati descurajat in mod categoric un astfel de comportament?
Asa cum a spus un utilizator mai inainte, cred ca ar trebui sa discutati deschis cu colegul in prezenta sefului direct (doar in situatia in care aveti convingerea ca acesta este obiectiv si principial) si sa ii explicati ca aveti viata si familia Dv. din care el nu face si nu va face parte si ca doriti sa inceteze cu aceasta obsesie.
Cred ca seful direct sau HR-ul ar trebui sa ii transmita explicit ca un astfel de comportament nu este permis in cadrul firmei, ca ar putea fi incadrat la hartuire sexuala si atat el cat si firma ar avea probleme. Aici trebuie insa sa aveti mare grija - in functie de cum sunteti perceputa in firma - ati afirmati "Eu tind sa cred ca cineva de la serviciu vrea sa imi faca rau." - exista posibilitatea ca superiorii sa vada in Dv. cauza acestor probleme si sa prefere sa o rezolve indepartandu-va din firma. Inteleg ca Dv. aveti 20+ ani iar colegul peste 50 de ani. S-ar putea ca el sa fie indispensabil pentru firma pe cand experienta Dv. sa poata fi usor inlocuita. Poate ar merita sa luati in calcul schimbarea locului de munca.
Va rog sa considerati cele de mai sus ca fiind strict parerea mea personala fata de o situatie pe care nu o cunosc in amanunt. Pentru o parere avizata va recomand sa luati legatura cu un avocat/jurist.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
O discutie cu seful poate genera probleme imprevizibile.
Daca se ajunge la o cercetare interna pot avea probleme ambele persoane angajate si situatia sa ramana pe fond nerezolvata.
Problema o constituie sotia colegului de serviciu si seful nu poate impune nimic sotiei colegului.

Problema trebuie rezolvata prin implicarea directa a sotiei colegului deoarece ea este cea care este agitata si produce toate problemele.
Sotul ei poate discuta cu ea si fara implicarea sefului.
Dupa ce instalati o noua applicatie proba din nou.
In Android si nu numai, sunt applicatii care strica buna functionare a altor applicatii.
Ultima modificare: Miercuri, 16 August 2017
Dan me, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce pot sa fac - hartuire telefonica nenemus nenemus De mai bine de 5 ani, exista cineva care ii tot trimite mesaje sau apeleaza cu nr privat pe nr de tel al sotiei, indiferent cat de repede sau cat de des si-a ... (vezi toată discuția)
Ma denigreaza pe facebook ! monicamoniq monicamoniq Buna ziua. Poate v-a parea un subiect mai ciudat dar poate stiti sa ma ajutati. Este o persoana utilizatoare facebook care cred ca are o obsesie fata de altii. ... (vezi toată discuția)
Hartuire morala? anca_12 anca_12 Buna seara! Va solicit ajutorul si un supliment de informatii in ceea ce priveste o problema mai ciudata pe care nu stiu cum sa o rezolv in temei legal; am ... (vezi toată discuția)