avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Completare carnet de muncã
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Completare carnet de muncã

Bună ziua. Vin la dvs.cu o întrebare. Am fost angajată la o societate, cu contract de muncă şi nu mi s-a întocmit carnetul de muncă pe motiv de lipsa imprimat. Mi s-a eliberat o adeverinţă din care rezultă perioada lucrată, iar la noul loc de muncă unde mi s-a întocmit carnetul de muncă şi unde am prezentat şi adeverinţa doveditoare a vechimii în muncă, mi s-a comunicat că aceste date nu vor fi trecute în carnetul de muncă până la pensie. Mă întreb dacă a apărut ceva legislaţie în acest sens sau unitatea unde sunt angajată acum trebuie să-mi completeze carnetul de muncă şi cu perioada lucrată înaintea întocmirii carnetului de muncă?
Mulţumesc !
Cel mai recent răspuns: Doina Elena , Consultant resurse umane 19:27, 30 Septembrie 2009
1. Cei de la actualul loc de munca al dvs. nu stiu cum sa procedeze si de aceea v-au dat un asemenea raspuns.
2. Daca nu vor sa completeze ei carnetul de munca spuneti-le sa mearga la ITM sa-i spuna cum sa procedeze sau sa-l completeze cei de la ITM.
3. Chiar daca nu este trecuta adeverinta in carnetul de munca nu este nici o nenorocire. Incepand cu data de 01.04.2001, perioada de cotizare (vechimea in munca) si veniturile realizate sunt inregistrate la Casa de Pensii, Casa de Sanatate si Somaj in baza declaratiilor lunare trimise de angajator.
elag a scris:

Bună ziua. Vin la dvs.cu o întrebare. Am fost angajată la o societate, cu contract de muncă şi nu mi s-a întocmit carnetul de muncă pe motiv de lipsa imprimat. Mi s-a eliberat o adeverinţă din care rezultă perioada lucrată, iar la noul loc de muncă unde mi s-a întocmit carnetul de muncă şi unde am prezentat şi adeverinţa doveditoare a vechimii în muncă, mi s-a comunicat că aceste date nu vor fi trecute în carnetul de muncă până la pensie. Mă întreb dacă a apărut ceva legislaţie în acest sens sau unitatea unde sunt angajată acum trebuie să-mi completeze carnetul de muncă şi cu perioada lucrată înaintea întocmirii carnetului de muncă?
Mulţumesc !

Firma la care lucrati tine evidenta muncii la sediu sau la ITM ? (adica carnetele de munca sunt la firma sau la ITM). In cazul in care sunt tinute la firma carnetele, ma indoiesc ca nu se stie a se face inscrierea.
Daca sunt la ITM, firma nu face inscrierea, ci ITM-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca alinaion82 alinaion82 Buna ziua! Am si eu o nelamurire. Avem o persoana care a fost angajata pana in luna iunie in cadrul societatii noastre, dar cartea de munca a tinut-o aks. ... (vezi toată discuția)
Carnet de munca SanzianaP SanzianaP Buna seara, Am fost angajata 3 luni la o firma cu contract individual de munca inregistrat la ITM. In momentul in care mi-am dat demisia am aflat ca nu imi ... (vezi toată discuția)
Cum poate completa un carnet de munca??? Gianina - Claudia Gianina - Claudia Am nevoie de ajutor, sfat din partea celor ce au avut astfel de situatii. Voi expune cat mai explicit cu putinta speta: Un angajat are contract de munca ... (vezi toată discuția)