avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren intravilan - executare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren intravilan - executare

Am obtinut o hotarare judecatoreasca –definitiva si irevocabila- prin care comisiile au fost obligate sa imi reconstituie 1600 m.p teren intravilan.
Urmare a hotararii comisiile mi-au propus sa imi reconstituie cei 1600 m.p in extravilan desi in hotarare spune in mod explicit ca trebuie sa imi reconstituie in intravilan.
Am refuzat propunerile lor ... si am solicitat intravilan indicand cateva suprafete de teren.
Pentru aceste suprafete mi s-a raspuns ca doua sunt in patrimoniul Primariei si nu mi se pot da .. una e reconstituita unei alte persoane si una este revendicata de alte persoane.
Ar fi trebuit sa imi faca o alta oferta .. dar nu au facut-o ca urmare a refuzului meu.
Nici nu mi-au facut dovada ca aceste terenuri au regimul juridic despre care fac vorbire desi am solicitat acest lucru in mod expres.
Intrebari:
E de preferat sa merg la notar si sa solicit executarea silita ?
Sa initiez alt proces in care sa solicit obligarea comisiilor la plata de daune pe zi de intarziere pana la punerea in posesie efectiva?
Sa formulez plangere penala?
Alte solutii?
Cel mai recent răspuns: i.patraulea , utilizator 10:50, 1 Octombrie 2009
In principiu ar mai fi solutia de a va judeca cu ei .. si sa solicitati instantei sa oblige -comisiile- la reconstituirea unui drept de proprietate pe O ANUME suprafata de teren intravilan dupa ce in prealabil ati identificat-o.
Daca in hotarare nu este identificata suprafata decat ca marime ... executorul nu prea are ce sa puna in executare. -ma gandesc eu-.
Obligarea la daune ... are dezavantajul de a necesita plata unor taxe de timbru.
Plangerea penala .. nu va putea sa rezolve punerea in posesie ci doar -eventual - o condamnare.
Poate colegii kyandra sau themis au vreme sa se uite pe textul dvs.
Ultima modificare: Joi, 1 Octombrie 2009
Alin Paidiu, Avocat
Va multumesc pentru raspuns ...
Sper sa imi raspunda si colegii dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate apeiron2 apeiron2 Exista vreo lege sau metotologie de intocmirea titluilui de proprietate, pentru ca am o problema . Mi s-a inscris in titlu la suprafete intravilane, suprafete ... (vezi toată discuția)
Eliberare titlu de proprietate niculaucarmen niculaucarmen in urma solicitarii la primarie eliberarea unor titluri de proprietate, primaria mi-a raspuns evaziv la adresele prin care solicit eliberarea titlurilor, ca ... (vezi toată discuția)
Fond funciar floriandinu floriandinu Buna ziua! Mama, in prezent decedata, a solicitat in temeiul legii 1/2000 reconstituirea dreptului de proprietate pentru suprafata de teren intravilan de 1,35 ... (vezi toată discuția)