avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1267 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pretentii concubin la o parte din apartamentul mostenit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pretentii concubin la o parte din apartamentul mostenit

Buna ziua.
Apartamentul in care locuiesc este mostenire de la mama mea si in urma succesiunii facute, se imparte la toti 3 frati in parti egale.Eu doriind sa ramin in apartament trebuie sa platesc parte fratilor mei.Timp de 10 ani am locuit in acest apartament in concubinaj cu o persoana cu care mentionez ca avem un copil impreuna. Aceasta persoana nu a avut niciodata flotant sau mutatia in acest apartament, iar acum nemaintelegindu-ne, concubinul pretinde parte din apartamentul mostenit. Mentionez ca eu de 2 ani lucrez in strainatate pentru a le putea plati partile cote fratilor mei si mai am de dat suma de 3000 euro fratilor. Le-am dat deja suma de 7000 euro doar pe niste harti scrise intre noi, nu la notar, iar aceste harti le detine concubinul care vrea sa ma actioneze in judecata sau nu vrea sa parasesca apartamentul .Spuneti-mi va rog si ajutatima, cum sa fac sa ramin in apartament doar eu cu copilasii mei?

Va multumesc anticipat!
Adriana.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:36, 16 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Va sfatuiesc sa formulati o plangere in instanta pentru evacuare.
Contactati un avocat, caci e important ca sunteti in strainatate, copiii au fost crescuti in ultimii ani de concubin, e dificil de schimbat starea de fapt.
Poate rezolvati cu o notificare si o negociere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As dori un sfat , va rog frumos. Flopop Flopop Buna ziua Sunt mama unui baietel de 3ani, am 40 de ani , traiesc in concubinaj cu tatal copilului si locuim intrun apartament luat in rate de mine (al ... (vezi toată discuția)
Schimbare buletin!! Eu68 Eu68 Sunt intr o rel.de concubinaj de 10ani iar concubinul nu din acelasi judet cu mine si in momentul in care ne am mutat impreuna la mine i am facut si buletin cu ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa 10 ani ContSters154704 ContSters154704 Am aflat dupa 10 ani de moartea tatalui .De ce asa de mult?fiindca nu eram in relatii foarte stranse .E o poveste mai lunga.Nu a divortat de mama mea si sunt ... (vezi toată discuția)